Реклама / Ads
29| 5331 |12.11.2012 НОВИНИ

Марковска още умува дали да се оттегли

.
Венета Марковска
Венета Марковска все още не е решила дали да се откаже да стане конституционен съдия. 24 часа, след като премиерът Бойко Борисов помоли съдия Марковска отново да се оттегли, тя все още не е уведомила парламента за избора си.
 

От днес съдийката е на работа във Върховния административен съд. Служебният й автомобил не се е оттеглил от входа на съда, но Марковска отказа среща с медиите.

По-рано днес пред електронни издания тя обясни, че все още обмисля въпроса дали да се откаже от избора за конституционен съдия, за което беше помолена от премиера два пъти в рамките на една седмица.

"Обмислям този въпрос, но категорично заявявам, че не мога да нося вина за твърденията в анонимния донос, тъй като са клеветнически и неверни", казва Марковска в интервю, цитирано и от агенция "Фокус".

Марковска обяснява, че се е обърнала към МВР и прокуратурата да проверят кой е авторът на сигнала срещу нея, защото "е ясно, че в Народното събрание е установено, че компроматът е внесен от вътрешен човек. И както и преди съм казвала, нека да си отговорим на въпроса кой има интерес от моето дискредитиране".

Тя посочва, че за себе си имала отговор за авторството на сигнала и че той трябва да се търси сред тези, които не са подкрепили кандидатурата й. "Въпросните хора си позволиха в пленарна зала, при провеждане на избора да разнасят и размахват доноси в Народното събрание."

"От някои депутати и политици очаквам всичко, наблюдавайки в годините начина им на действие и поведение, от което се отвращава цяла България. За тях доносът и клеветата са инструмент на действие и начин за разчистване на сметки. Като човек на закона аз вярвам в него и е под моето достойнство да отговарям на  недоказани твърдения", казва Марковска в отговор на въпрос, че е било ясно, че Иван Костов ще поиска да си отмъсти, защото за конституционен съдия не е била избрана Екатерина Михайлова.

"Дори не приемам, че с един анонимен донос името ми е опетнено по някакъв начин. Името и репутацията са всичко за мен и аз ще ги отстоявам с цената на всичко", заканва се Марковска.

Само 2 дни остават на новоизбрания член на Конституционния съд да уведоми Народното събрание дали ще се закълне в новия пост или не. Марковска бе избрана за конституционен съдия именно от квотата на парламента.

В четвъртък новите конституционните съдии полагат клетва. Висшият съдебен съвет обаче все още не е гласувал и нейната оставка от Върховния административен съд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5156 |12.11.2012 Цветанов: Марковска сама е отложила полагането на клетва . 29| 5761 |12.11.2012 Борисов: Молбата ми е Марковска да се оттегли . 108| 7170 |10.11.2012 Иван Костов: Скандалът с Марковска е финална атака срещу ГЕРБ . 9| 5433 |10.11.2012 Бойко Найденов: Ако бях на мястото на Марковска, бих се замислил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads