Реклама / Ads
2| 4638 |02.12.2015 НОВИНИ

Масова стрелба в САЩ, най-малко 20 застреляни

.
Масова стрелба в Сан Бернардино. Най-малко 20 души са застреляни, информира CNN. Засега е потвърдена смъртта на трима души.
 

Инцидентът е станал малко преди 11 часа сутринта местно време в регионален частен център за хора с увреждания. Създаден е кризисен център с цел помощ на жертвите и пострадалите при стрелбата, а полицията е започнала да евакуира хората. По всяка вероятност стрелците са били трима. 

 

Въпреки първоначалната информация, че стрелбата е срещу клиника, в която се извършват аборти, неин представител заяви, че при тях всичко е спокойно.

 

На снимки в социалните мрежи се виждат тежко въоръжени полицаи, които са обкръжили квартала. Хора лежат по земята, а полицаи евакуират района, като извеждат хората с вдигнати ръце. За момента няма задържани по случая.

 

ФБР е изпратила свои части на мястото и бюрото за алкохол, цигари, оръжие и експлозиви. Екипи на специалните части (SWAT) претърсват една по една всяка стая от комплекса, обслужващ хора с увреждания. Причината е намерен съмнителен пакет, който ще бъде обезвреден с робот.

 

Голфклубът, който се намира наблизо е блокиран от полицията. На никого не е позволено нито да влиза, нито да излиза. Над района кръжи хеликоптер. CBS врърди, че в района има бомба, а отряд сапьори се опитва да я неутрализира.

 

Губернаторът на Калифорния Джери Браун е бил информиран за стрелбата и наблюдава отблизо ситуацията, заявиха от кабинета му.  Американският президент също е уведомен.

 

Сан Бернадрино се намира на около 100 км от Лос Анджелис.  Говорител на полицията съобщи, че стрелците са тежко въоръжени и носят бронежилетки. От близката болница пък съобщиха, че са били предупредени да очакват да приемат пострадали всеки момент.

 

"Не се знае къде са стрелците. Но те са тежко въоръжени и вероятно носят бронежилетки. В момента този район не е безопасен, дори напротив - много е опасен и колкото по-малко невинни хора са тук, толкова по-добре. Някакви мъже влезли в съседната сграда и започнали да стрелят. Съпругата ми се е заключила заедно с колегите си в своя офис. Видели са тела на пода и линейки как откарват пострадали на носилки. Тя е успяла да излезе от сградата, но вътре все още има хора", коментира серж. Вики Сервантес от полицейското управление на Сан Бернардино.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4512 |20.11.2015 Нова драма! Един загина при стрелба в Кьолн . 2| 4269 |13.11.2015 Алексей Петров дава $100 000 за информация, свързана със стрелбата срещу него . 15| 4979 |11.11.2015 Ген. Атанасов: Има нещо съмнително в стрелбата по Алексей Петров . 3| 4352 |29.10.2015 Издирват „Опел Астра” с крадени номера заради стрелбата срещу Петров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads