Реклама / Ads
3| 4853 |18.08.2014 НОВИНИ

"Менса” иска да мери интелекта на политиците ни

.
„Менса-България” изпрати покана до кандидатите за депутати в следващия парламент да тестват интеригентността си. Вижте какво още пише в нея:
 

 

Уважаеми дами и господа,

 

В последната година у нас има активен обществен дебат относно възможността за провеждане на (частични) мажоритарни избори, в които да се отчитат и личните качества на кандидатите за Народни представители. В тази връзка, интелигентността е един международно признат измерител на способностите на хората. Ето защо, отправяме покана към всички потенциални кандидати за народни представители, които ще включите във вашите листи за участие в изборите за Народно събрание на 5 Октомври 2014 г., да се подложат на тест за интелигентност. Считаме, че наред с по-прозрачното представяне на самите кандидати, тестът ще помогне и на вас, при взимането на решение кои именно кандидати да предпочетете за вашите листи.

 

Надяваме се, че кандидатите, които направят теста, ще оповестят своите резултати публично. „Менса – България” в този случай се ангажира да проведе теста без такса (или да възстанови таксата, ако такава вече е платена) и да потвърди резултатите на участниците след тяхното оповестяване. Тъй като индивидуалните резултати на всеки от тестваните са лични и следователно конфиденциални, то „Менса – България” не би могла да ги оповести без изрично декларираното съгласие на участниците за тяхното публично обявяване.

 

Тестът за интелигентност е по стандарт, одобрен от „Менса Интернешънъл”, и се използва в цял свят. Продължителността на теста е 30 минути, а резултатите излизат в рамките на 30-60 минути по-късно.

 

„Менса – България” е основана през 1991 г., а от 1998 г. е пълноправен член на „Менса Интернешънъл”, най-старата и най-масова световна организация на хора с висок коефициент на интелигентност.

 

С уважение:

Христо Радков,

Председател на Управителния съвет

„Менса– България”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5066 |18.08.2014 Червения Страхил Ангелов иска шамари за шефовете в БСП . 25| 8305 |15.08.2014 ТРИУМФ! „Столипиново” иска Пеевски за депутат . 1| 4752 |15.08.2014 Фермери се подписаха да се държат хуманно към животните . 5| 5044 |15.08.2014 Пуснаха главната касиерка на КТБ с мярка ”подписка”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads