Реклама / Ads
45| 6602 |14.03.2014 НОВИНИ

Местан: А ако Енимехмедов беше стрелял не по Доган, а по Борисов?

.
Лютви Местан
С променената мярка на Октай Енимехмедов се дава ход на сценарий: превръщането на нападателя в медийна звезда, заяви в НС лидерът на ДПС Лютви Местан по повод променената мярка домашен арест на Октай Енимехмедов.
 

В европейска България можеш да насочиш оръжие към слепоочието на един политически лидер и след няколко месеца в ареста да се окажеш на свобода - това не е справедливо. Поощряваме младите, че оттук-нататък може да стрелят по политически лидери и вместо на възмездие, да се радват на слава. И да отговарят на въпроса дали пък няма да правят и политическа кариера. Но, за това има едно условие, политическият лидер трябва да се казва Ахмед, Мехмед или Местан. Дулото на газовия пистолет все едно беше насочено срещу моето слепоочие, срещу стотиците хиляди български граждани, които се уповават на закона. Това не е упрек срещу съдебната власт, като цяло. Това е упрек, открит, искрен, неподкрепен, срещу облеченото в правни тоги пристрастие, срещу поръчителство, намерило своето покровителство, срещу отделни представители на Темида. Единствената утеха е, че съдебният процес не е завършил, каза Местан. Още на 19 януари 2013 г., в деня на покушението, прозряхме, и за това предупредихме, че е в ход сценарий на поръчителите за героизиране на нападателя.

Не било опит за убийство, а хулиганска проява, опит за сплашване, защото газовият пистолет не може да убива, каза още Местан. Заваляха поръчкови експертизи, които да обслужат тази теза, но нито един от застъпниците на тази измислица не се съгласи да се постави на мястото на Ахмед Доган, не бе готов да подложи слепоочието си, защото газовият пистолет убива.

Ако Октай Енимехмедов беше стрелял не по Доган, а по Борисов, Плевнелиев, щяха ли да бъдат толкова безпомощни органите? Тежък въпрос, с лесен отговор, каза Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5176 |13.03.2014 Енимехмедов влиза в политиката . 11| 6503 |13.03.2014 Октай Енимехмедов се прибира у дома . 38| 5481 |11.03.2014 Чернев: Да се беше напънал парламента ни да изпрати наблюдатели в Крим . 19| 5506 |10.03.2014 С калашници и маски екип на БНТ беше обискиран в Крим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads