Реклама / Ads
83| 15167 |05.10.2014 НОВИНИ

Д-р Михайлов: Стане ли премиер Бойко, разбива политическата си кариера

.
Д-р Михайлов
Политическият процес в България върви с много големи компромиси и остава неясен в резултатите си. Аз не мисля, че картината се прояснява с оглед на някакво стабилно бъдещо управление, каквато е идеята на най-голямата партия – ГЕРБ. Мисля, че ще бъде извънредно трудно да се комбинира някаква коалиционна власт. Това заяви пред БНР психиатърът и политически анализатор д-р Николай Михайлов.
 
Няма лидер, който би могъл да бъде фигура на консенсуса в такава коалиция. Борисов е изправен пред голямо изпитание – да поеме власт, която може да разбие политическата му кариера от тук нататък. Ако загуби властта на премиер в следващо коалиционно управление, което ще бъде бламирано от много по-амбицирана улица, която ще се яви през вероятно опозиционните партии в следващия парламент – БСП и "Атака", като опонент на дясноцентристки кабинет, тогава той ще бъде изправен пред ситуация, която недолюбва, а тя е да управлява кризисно, да управлява срещу голяма съпротива и да не бъде на равнището на необходимата му популярност, коментира д-р Михайлов. Това е лидер, който предпочита да се къпе в някакво съгласие относно личността му. Това не се задава да бъде така.

В този смисъл Реформаторският блок ми се струва, че също е изправен пред много голям проблем, защото той ще трябва да управлява, все пак ако се реши да управлява, в противоречие с максималистичната си позиция да претендира за алтернативно лидерство на управлението, да не бъде това Бойко Борисов, Цветанов да е извън властта. Компромисът ще бъде болезнен за всички участници. Всеки е изправен пред индивидуален партиен риск да участва в управление, което ще срещне при всички случаи остра социална съпротива, защото идеята е да се правят реформи, а реформите са „хирургия“ върху бедно население, каза още психиатърът.

Според Михайлов, това, което сега политическата сергия ще ни сервира след всичко казано тази вечер, не вещае стабилност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4570 |05.10.2014 П. Москов: Дали Борисов иска да е премиер? . 25| 10150 |05.10.2014 М. Константинов: Последният да стане първи е възможно с преференция . 2| 4383 |03.10.2014 Патриархът: Не можем да останем безпричастни към скръбта . 44| 6659 |27.09.2014 Андрей Райчев : Бойко Борисов няма да бъде премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads