Реклама / Ads
7| 4566 |09.09.2015 НОВИНИ

Миков, Мирчев и 2000 социалисти отбелязаха 9-ти септември

.
Пред Братската могила
Близо две хиляди социалисти се събраха днес на Братската могила в София, за да почетат 9-ти септември. В поздравителния си адрес председателят на НС на БСП Михаил Миков заяви, че този ден е сложил край на белия терор, почернил семействата на хиляди българи – обикновени и видни личности – които са вярвали в лявата идея и са искали за себе си и за съгражданите си един по-достоен и по-справедлив живот.
 
Според него 9-ти септември е отворил пътя към малко вероятно до онзи момент и невероятно от съвременна гледна точка развитие, със скорост и мащаби, които за няколко десетилетия са превърнали България в средноевропейска страна по огромната част от статистическите показатели и индекси на човешко развитие – икономически и социални. „Девети септември е национален празник за нас като български патриоти, които уважават миналото си и вярват в бъдещето си. Урок е за нас и за всички наши сънародници – трябва да го четем обективно и да извлечем поуките, които ще ни помогнат да устроим по-справедливо и по-солидарно живота си, като държава и като народ!“, заявява Михаил Миков.

Сред събралите се хиляди да поставят цветя на Братската могила бяха представители на ръководството на НС на БСП, Младежкото обединение в БСП, Обединението на жените-социалистки, представители на партиите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ,  депутати от парламентарната група на коалицията, представители на Руската федерация у нас.

„Това, че отново се събрахме хиляди тук е доказателство, че нищо няма да бъде забравено и никой няма да бъде забравен“. Това заяви пред събралото се множество председателят на БСП-София и водач на листата на левицата за столицата Калоян Паргов. По думите му времето, в което живеем, е размирно. Той подчерта, че именно от тази трибуна трябва да се каже не на неофашистките изблици в ХХI век. Паргов обясни, че 15 дни преди началото на предизборната кампания за местни избори 2015г. социалистите са се събрали освен, за да отдадат почит на загиналите, но и за да почерпят сила от техния подвиг и саможертва в името на справедливост, за която вече е време. „Ние, социалистите, и коалиционните партньори, и гражданските организации тръгваме в тези местни избори с открити сърца, с нашите леви послания  за решаване на проблемите на хората , защото местната политика не е просто практична“, категоричен бе Паргов. Според него няма единни решения на проблемите. „Ние предлагаме ляв завой, с ляв мигач, за да можем да върнем доверието в нашите избиратели. На 26 октомври трябва да покажем, че БСП и левицата я има. Разчитаме на вас“, заключи лидерът на БСП-София.  

„На дати като 9-ти септември не трябва да се противопоставяме едни на други, а да черпим вдъхновение и енергия, за да се обединим и да можем да постигнем трудната задача, която сме си поставили“. Това заяви пред множеството кандидатът на БСП за кмет на София проф. Михаил Мирчев. Той подчерта, че тази дата не е празник на комунистическата диктатура, а на освобождаването на страната ни от диктатурата на нацизма и фашизма. Мирчев подчерта, че в края на 80-те години на миналия век България е била на 30-то място в света по развитие. По думите му 9-ти септември не е дата само на миналото, но и на бъдещето, особено когато БСП и нейните партньори се опитват да се преборят с един силен и опасен враг, който обаче няма доверието на трудовия човек, искащ социална справедливост. „Осланяйки се именно на тази липса на нашия противник, ние имаме шанс да победим на предстоящите избори. Заедно с нашите силни кандидати трябва да докажем, че лявото в България не е само ляво на думи, а ляво на действие“, категоричен бе Мирчев.  По думите му това може да стане само с мерки в помощ на трудовите хора. „Нашите бащи и нашите деди от 9-ти септември са ни показали образци на борбеност и можем да произведем изненада на предстоящите избори“, заяви проф. Мирчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5982 |01.09.2015 Пламен Трифонов гони социалистите във Видин . 3| 4524 |31.08.2015 Станишев в Португалия: Антонио Коща ще изведе социалистите до победа . 5| 4631 |13.08.2015 Млади социалисти носят вода на младите гербери пред ЦИК . 1| 5425 |01.08.2015 АБВ няма да подкрепи кмета на БСП за София Михаил Мирчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads