Реклама / Ads
5| 4046 |05.01.2015 НОВИНИ

Министър Ненчев отговаря на "приятелския огън" на Аню и Шаламанов

.
Николай Ненчев
Считам, че „приятелският огън„ от уважаваните от мен военни експерти ген. Аню Ангелов и други е напълно ненужен. Няма и не може да има при това политическо ръководство на МO отклонение от избрания стратегически курс на активно участие в структурите на НАТО и ЕС . Това пише министър Николай Ненчев във връзка с изказванията, че САЩ са ни отсвирили от разполагане на военно техника в България.
 
Той допълва във Фейсбук, че публикуваната информация в първите дни на новата година, че САЩ са се отказали да разполагат военна техника у нас и за липсата на планирани съвместни учения между българската и американската армия за 2015 г. е абсолютно невярна.

Напротив! В изпълнение на Споразумението на Република България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната бяха подписани планове за съвместна подготовка и съвместни учения за 2015 г. Тази година се предвижда не само значително увеличение на съвместните мероприятия, осъществявани не само на територията на Република България - по- специално на учебния полигон „Ново село“, авиобаза Гр. Игнатиево и летище Балчик, но и съвместни тренировъчни учения в центровете за обучение на армията на САЩ в Германия и други страни членки на НАТО. За първи път от прилагането на Споразумението съвместните учения и подготовки започват още от първия месец на календарната година и ще се провеждат целогодишно на УП Ново село, информира още министърът.

Конгресът на САЩ одобри през м. декември 2014 г. новата Инициатива (ERI), с финансова рамка около 1 млрд. щатски долара. Предвидено е част от тези средства да бъдат предназначени за подобряване на военната инфраструктура на територията на Република България. Вече са в ход разговори с американските ни партньори за конкретизиране на американския принос в укрепване на отбранителните способности на страната, опровергава информациите за ориентиране на сътрудншичеството на САЩ само към Румъния.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 9114 |04.01.2015 Министър Танев развенча и Наполеон, вземал се насериозно . 2| 4263 |03.01.2015 Зам.-спортният министър предрича: Майката на изоставеното бебе ще се върне . 0| 4636 |29.12.2014 Зам.-министър влиза в надзора на НЗОК . 3| 4145 |28.12.2014 Николай Ненчев: Ще вземем два учебни самолета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads