Реклама / Ads
53| 7170 |08.10.2012 НОВИНИ

Н. Младенов си изтърва нервите; скастри сутрешни водещи

.
Николай Младенов
Министърът на външните работи Николай Младенов не успя да овладее нервите си по БТВ тази сутрин заради въпрос от водещия Виктор Николаев за миналото на неговия баща, свързвано с бившата Държавна сигурност.
 

Не ви ли е неудобно да ми задавате такива въпроси, с метален глас попита Младенов. Било му изключително неприятно за неговите действия да се съди въз основа на роднините му. Не намесвайте баща ми и семейството ми, моля ви да не бъдете част от комунистическата конспирация, предупреди Младенов. 

Водещите се опитаха да обяснят, че в името на свободата на словото имат право да задават въпроси и да получават отговори, но конкретен не дойде. 
 

Няма да позволя посланик в страна-членка на ЕС, изпратен на служба през 70-те години, който шпионира тази държава и разработва канали за влияние, да остане на служба там. Не действайте така, както правят комунистите, продължи Н. Младенов.
 

Преди да се случи всичко това, външният министър осведоми, че няма опасност от въвеждане на британски визи за България. От 2014 г. трябва всички ограничения за работа на българи и румънци да паднат. Дебатът във Великобритания бил анализ на ангажиментите на Обединеното кралство към ЕС по глава „Правосъдие и вътрешни работи". Водела се предизборна агитация с оглед изборите в Консервативната партия.
 

Няма причина да смятаме, че България ще стане арена на бягството на сирийците, въпреки че по оценки на ООН 800 000 души може да излязат от Сирия до края на годината.
 

България е и винаги ще бъде пример за това как хора от различни религии могат да живеят заедно; необходимо е да се повтаря винаги, за да не се забравя, каза още Младенов. В България постоянно се увеличава потока на туристите, руснаци купуват имоти у нас, така че няма база за притеснения, добави още министърът, преди разговорът да стигне скандалния си финал.

Въпреки острата размяна на реплика обаче водещите подадоха ръце за сбогуване на Младенов, който ги пое, но стана с каменна физиономия. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5549 |13.09.2012 Н. Младенов: Циничен е не Дянков, а Сакскобургготски . 56| 8899 |09.09.2012 Кеворкян: Не харесвам Н. Младенов, играе еврейски танци на сватбата си . 98| 8349 |31.08.2012 Тотю Младенов: Увеличаваме пенсиите догодина минимум с 7.6% . 92| 7389 |29.08.2012 Първанов: За 22 г. в политиката нямам една изтървана фраза!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads