Реклама / Ads
12| 5085 |10.03.2013 НОВИНИ

Н. Младенов: Никога не сме защитавали интереси на олигарси в МС

.
Николай Младенов
Заслуга на Борисов е началото на диалогичност в обществото, това ще промени завинаги начинът, по който се прави политика в обществото. Но не обяснихме правилно защо през последните 4 години беше наложена толкова тежка фискална дисциплина.
 

Знаех това, което всичко знаем, че във Варна има протести с ясна цел - свалянето на кмета на града, който управлява по неприемлив модел, а градът запада. Извинявам се, че обърках името на Пламен Горанов, но го направих под напрежението на момента, заяви по НТВ министърът на външните работи в оставка Николай Младенов по повод грешката си с името на самозапалилия се млад човек.

Не обяснихме правилно защо през последните 4 години беше наложена толкова тежка фискална дисциплина, съобщи Младенов и каза, че в противен случай сме щели да пропаднем в пропастта на хиперинфлацията и фалитите. При ГЕРБ да има и по-висока степен на чуваемост на проблемите на обществото, тя натам ще стане постоянен механизъм.

Оттук нататък ще се промени механизмът на правене на политика в България в посока, по-близка до съвременното европейско разбиране, смята Младенов. Варна е град, който през последните години не се развиваше добре, констатира той. Модел на срастване между олигархия, власт, тайни скрити договорки в ОС имало там. На мен лично никога не ми се е налагало да защативаме в МС интереси на олигарси, каза твърдо Младенов. Имало механизми за откритост, прозрачност и отчетност.

Преди в България действаше своеобразен сенат от трима лидери, които спускаха решения на МС, а той безпрекословно ги приемаше. При ГЕРБ всичко беше видимо и прозрачно; никой принцип на Конституцията не е прегазен. Бих искал да чуя какво мислят политическите партии за сегашните искания на протестиращите - за промяната на Конституцията, за ВНС, изреди Младенов.

Връзките на българската енергийна олигархия са преди всичко в левия спектър. Най-голямата демагогия през последните десетилетия е, че българските социалисти се борят за социални придобивки на обществото, защото те се борят всъщност да запазят меките си кресла, констатира Младенов. Всички олигарси се чувстват най-добре при управлението на БСП. Те се чувстват добре и когато нещата се разбутат, добави той. Това не означава, че сред българската левица няма хора, които не искат да се преборят с това и не искат да са част от това, заключи Младенов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5681 |03.03.2013 Младенов: Варна има нужда от нов кмет и нова енергия . 18| 5160 |06.02.2013 Н. Младенов: Никой никога не е оказвал натиск върху България . 92| 16990 |31.01.2013 Цветанов: Ал. Петров никога не забравя; рано или късно винаги ще те стигне . 14| 5443 |16.01.2013 Николай Младенов: Писах остро до Лондон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads