Реклама / Ads
3| 3236 |01.04.2021 НОВИНИ

Моловете – изкупителна жертва на държавата

.
Източник: БГНЕС
Моловете са най-ощетените от ситуацията. Ние сме затворени повече от пет месеца и се чувстваме като изкупителна жертва. Това заяви Димитър Кехайов от Българската асоциация на ритейл центровете пред БНТ.
 

„Моловете са може би единствените, които не са получили нито стотинка от държавата. Има някакви правила, които трябва да се спазват, но големите търговски центрове са част от големите международни фондове и мерките, които са приложени от държавата за компенсация, са свързани само с малки и средни предприятия. Повечето молове остават извън обхвата на условията, затова и не получават никаква подкрепа от държавата“, категоричен бе Кехайов.

 

„Моловете нямат абсолютно никакви приходи и въпреки това не са освободили никой от своите служители. Нашият персонал е постоянно на работа. Това е допълнителна финансова тежест – че нямаме абсолютно никакви приходи, а разходите са много. Поддържане на цялата техника, на охрана“.

 

„За да се отворят моловете, трябва да се предприемат редица стъпки - те не могат да отговорят от днес за утре“, отбеляза той и настоя моловете да бъдат отворени веднага, както отварят всички други браншове, или поне държавата да поеме ангажимент, че тези търговски центрове ще получат финансова компенсация.

 

Кехайов заяви, че не се предвиждат протести, а се надява държавата да подходи отговорно. В този отрасъл са заети повече от 150 хил. души.

 

„Ние не представляваме никаква опасност за посетителите и за нашите клиенти“, увери Кехайов.

 

Припомняме, от днес започва поетапното разхлабване на мерките. Облекчаването обаче няма да важи за големите търговски центрове. До 12 април на магазините с площ над 300 кв. м., които предлагат нехранителни стоки, се разрешава работа с клиенти само на откритите площи към търговския обект.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3449 |22.03.2021 Включиха и моловете в мярката ”Запази ме” . 15| 3972 |17.03.2021 Трета жертва у нас: Мъж е починал дни след ваксинация с ”Астра Зенека” . 36| 17626 |16.03.2021 Нова жертва след ваксинация с AstraZeneca у нас . 4| 3141 |14.03.2021 Психолог: Ако не прощаваме, се ”закотвяме” в ролята на жертвата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads