Реклама / Ads
12| 4828 |20.06.2010 НОВИНИ

Морето с хазяи ще е солено

.
лятото дойде
Цени, двойно по-високи дори от миналогодишните, обявиха за наближаващия пик на сезона по морето хотелиери.
 

Възможно най-ниската цена за юли и август е 45 лв. за три легла в квартира в Созопол, информира в днешния си брой вестник 24 часа. Миналато лято леглото бе 12 лв. Така вместо миналогодишните 250 лв. за седмица през това лято трябва да се заделят поне 315 лева. При квартирите отстъпки за деца няма. Единствената екстра е баня в стаята, обясниха туроператори. Собствениците на квартири продължават да не предлагат дори и закуска.

Евтините хотели с по 2 звезди също са увеличили цените спрямо миналата година, показа проучване на в. "24 часа". Увеличението е в рамките на 10-20 лв. на нощувка за тричленно семейство. В Албена обаче двузвездният хотел за август излиза по 55 лв. за трима вместо миналогодишните 75 лв. Не е проблем да се запазят двузвездни хотели на Златни пясъци или Слънчев бряг. Но нощувката е с поне 12 лв. по-скъпа и за тричленно семейство е от 63 до 85 лв. Все пак се предлагат и отстъпки, ако се преведат парите предварително.

Доста по-чувствително са скочили цените на тризвездните хотели по цялото Черноморие
. В Созопол сега нощувка за трима е 150 лв. С по 60 лв. нагоре са вдигнати и цените на семейните стаи в тризвездните хотели в Златни пясъци и Слънчев бряг, почти такова е и увеличението в Албена. Като мотив за увеличението на цените се сочи по-доброто качество и допълнителни услуги. Двузвездните хотели вече предлагали закуска и вечеря. Тризвездните пък имат олинклузив лайт - без алкохол в цената, или баровете са достъпни само в определени часове. При други вариации обедното хранене е заместено със сандвич.

Поради "нововъведенията" туроператори предупреждават, че клиентите трябва да следят внимателно за какво плащат. И да проверят дали в пакетните им цени са включени ползване на плаж или шезлонгите на басейните. Сред другите аргументи за поскъпването са по-добрите ранни записвания в сравнение с миналата година и обяснението на хотелиерите, че през 2009-а цените били пределно ниски. Българските хотели били с доста добро качество, което щяло да пострада, ако цените бъдат свалени още. Политиката им обаче доведе до масово удължаване на ранните записвания за българи до 30 юни, само 2 седмици преди старта на високия сезон. Отстъпките до тази дата вече стигат и 30%, но парите трябва да се платят в момента на резервацията.

Единствено хотелите с четири и повече звезди свалят леко цените, като на места двойна стая с детско легло е с 50 лв. по-евтина от миналата година. Тази категория хотели е и единствената, която предлага безплатни нощувки дори за тийнейджъри, ако спят в една стая с родителите си. Тази година масово се предлагат т.нар. бонус нощувки. Практиката започна от миналото лято, но през това почти няма хотел, който да не предлага 7 нощувки на цената на 6 или 10 при цена за 8. Реално, ако човек иска да почива в хотел три звезди, по-добрият вариант е Гърция. Там заради кризата и отлива на наплашени туристи от Великобритания и Германия цените паднаха с 30% спрямо първоначално обявените.
В Турция пък засега цените остават непроменени. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6030 |31.05.2010 Полуразрушени кейове и железа в морето - атракция за туристите в Слънчев бряг . 0| 4756 |03.05.2010 По Гергьовден плаж на морето . 3| 4864 |12.02.2010 4 часа до морето с влак през 2017 г. . 0| 6002 |19.01.2010 Чудо! Много сняг по морето!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads