Реклама / Ads
10| 5194 |10.08.2010 НОВИНИ

Москва праща хиляди деца за лечение у нас

.
Юрий Лужков Източник: bg.wikipedia.org
Българският туризъм спечели по ирония на съдбата от огнения ад край Москва.
 
В близките дни 10 хиляди деца от Москва ще бъдат изпратени в България, Одеса, Крим и Кубан, заяви московският кмет Юрий Лужков. Още хиляди руснаци ще се възползват от удължените визи заради в България заради тежката обстановка в столицата им.

“В най-скоро време, буквално в следващите дни, 10 хиляди деца, които се нуждаят от помощ и лечение и имат дихателни и белодробни проблеми, ще бъдат изпратени в Камчия. Там е разположен нашият московски пионерски лагер в България“, каза той по време на среща с премиера Владимир Путин. Московският кмет добави, че Одеса също е предложила на разположение своите санаториуми. Малчуганите ще бъдат изпратени още в Крим и в Кубан. Лужков заяви, че децата ще останат у нас до октомври, въпреки, че през септемви  започват училищните занятия в Русия. В страната обастановката все още е изключително тежка заради нестихващите пожари и рекордната за 10-ти август температура от 32 градуса, измерена в Москва днес. Заради дима от разрушителните пожари, смъртността там е нараснала с 25%, твърдят лекари. Всички български дипломати и техните семейства, които са пожелали да бъдат евакуирани от Русия, вече са у нас.

България на свой ред преди дни реши да удължи визите на руските туристи, които почиват в нашите курорти с 30 дни - до 8-ми септеври, заради тежките условия в родината им. По ирония на съдбата от целия този кошмар в Москва има и печеливша страна в лицето на родния туризъм, коментират хора от бранша. "Много от руснаците ще се възползват от удължаването на визите и ще останат тук. Отделно хилядите деца, които ще дойдат у нас, също ще повишат печалбите в курортите. Така че въпреки кризата сезонът ще бъде добър тази година", каза пред Frognews.bg български хотелиер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5084 |09.08.2010 Москва не вярва на сълзи: Престой в болница само в краен случай . 10| 4961 |06.08.2010 Борисов праща 100 пожарникари в Русия . 33| 5235 |06.08.2010 Гиньо Ганев се събуди, праща писмо до премиера . 13| 5753 |02.08.2010 Първанов до БСП и ДПС за отпуските, праща ги в Конституционния съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads