Реклама / Ads
2| 4827 |07.11.2015 НОВИНИ

МВР обединява административните си услуги в държавно предприятие

.
МВР
Нови промени в Закона за Министерството на вътрешните работи (ЗМВР) предвиждат създаване на Държавно предприятие „Център за предоставяне на услуги“. То ще със статут на държавно предприятие, на което да бъдат възложени определени нетипични за държавните органи функции във връзка с производствено-технологичните процеси, свързани с предоставяне на административни услуги от МВР.
 
Текстовете за промени в закона са внесени от Министерски съвет и са публикувани на сайта на Народното събрание.

Трансферът на подобни нетипични спомагателни дейности ще позволи фокусът в дейността на структурите на Министерството на вътрешните работи да бъде върху изпълнението на основните дейности за защита на правата и свободите на гражданите, противодействие на престъпността, защита на националната сигурност, опазване на обществения ред и пожарна безопасност и защита на населението.

В мотивите е записан като основен акцент е преминаването на дейностите по приемане, съхранение, пренасяне и доставяне на кореспонденция и материали, съдържащи класифицирана информация.

Това ще позволи оптимизиране на процесите, систематично обвързване и допълване на различните способи и дейности по защита на класифицираната информация чрез съсредоточаването им в рамките на една държавна структура.

Регламентира се правоприемството на активите, пасивите, правата и задълженията на дирекция „Специална куриерска служба“ на Министерството на вътрешните работи и редът за уреждане на правоотношенията във връзка с преобразуването на административните структури.

В съответствие с посочените специфики на изпълнение на държавната служба със законопроекта се предлага за служителите на ДКСИ по ЗМВР.

Друга част от предложените законодателни изменения е насочена към прецизиране на отделни разпоредби в част трета „Държавна служба” на Закона за Министерството на вътрешните работи, включително създаване на условия за мобилност между структурите в сектора „Сигурност“ след приемането на промените в законодателството от началото на тази година.

Предлага се създаването на изрична регламентация за провеждане на тестове, с помощта на които да се установява изпълнение на служебните задължения от държавните служители. Тази мярка от една страна има своята превантивна и антикорупционна функция, а от друга страна, дава възможност за подобряване качеството на изпълнение на служебните задължения в интерес на обществото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5153 |20.10.2015 Фрог позна: Правят Държавно предприятие в МВР за услуги на гражданите . 3| 4234 |18.10.2015 ЧЕЗ обсъди с потребителски организации и експерти развитието на електронните услуги . 0| 4566 |28.08.2015 „Автомобилна администрация” с 9 нови електронни услуги . 0| 4686 |11.08.2015 Над 74 000 клиенти на ЧЕЗ използват безплатни СМС услуги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads