Реклама / Ads
25| 10688 |03.07.2012 НОВИНИ

МВР охранява Пламен Устинов заради делото "Октопод"

.
Пламен Устинов
Хора, близки до Алексей Петров, го притеснявали почти ежедневно. Документираното в СРС-то съвпадало напълно с казаното от Пламен Устинов, а не с това, което казал Алексей Петров.
 

Свидетелят по делото "Октопод" Пламен Устинов е поискал охрана от МВР заради показанията си, осведоми прокурор Светлозар Костов. В кулоарите Устинов заяви, че се страхува, бил заплашен след показанията си на 2 май. Хора, близки до Алексей Петров, ме притесняват почти ежедневно, добави той.

Специални разузнавателни средства били донесени в съдебната зала. По сигнал на Пламен Устинов и с разрешение на председателя на Софийски градски съд са приложени СРС от няколко срещи между Алексей Петров, Пламен Устинов и адвокат Траянова,  добави прокурорът.

Документираното в СРС-то съвпада напълно с казаното от Пламен Устинов, а не с това, което каза Алексей Петров. За разпита на Николай Начев беше казано дословно следното: „Г-н Начев е много информиран, когато трябва да похвали Алексей Петров и изключително хлъзгав, когато трябва да сподели факти встрани от познатото мнение за г-н Петров. Чухме, че по негово време е имало поръчкови дела, но той не можа да каже какво означава поръчкови. Направлението на Николай Начев, Икономическа сигурност, се занимава с неща, които нямат нищо общо с икономическата сигурност. Това е псевдогрупата на Николай Колев за трафик наркотици и оръжие". Нарушение било и това, че когато Николай Начев предлагал Алексей Петров за офицер, по същото време имало шест жалби от Валентин Шотев. В прокуратурата и МВР имало жалби и на Георги Цветанов, Пламен Георгиев, Велизар Велизаров и днес Николай Начев се прави, че нищо не знае за тези неща, добави прокурор Костов.

Пред журналисти Пламен Устинов потвърди, че е бил заплашван, а семейството му подложено на психически тормоз.
"След като дадох показания на 2 май, хора близки до Алексей Петров, ме притесняваха. Подал съм сигнали в Районно полицейско управление – град Тетевен, в ГДБОП и там са описани лицата", каза Устинов. На въпроса как са го притеснявали, той отговори: „Обиждат жена ми, майка ми, минават покрай нас с коли и въртят гуми, отправят заплахи, провокират мои близки и мен самия. Как да не ме е страх, срещу коя групировка съм се изправил, ако си бях замълчал и всички други си бяха замълчали, тогава какво щеше да стане? Има свидетели, които не искат да свидетелстват”.

По повод твърденията му, че е предупредил бизнесмените Гриша Ганчев и Васил божков, че Алексей Петров е поръчал убийствата им, той каза: „Да, Ганчев си е признал, че съм го предупредил за поръчката, на Божков явно не му е достигнало мъжеството да си признае”. Пламен Устинов показа документ и прочете на глас част от него - „Ганчев в обяснението си заявява, че се е срещнал с Устинов, който го е предупредил за намеренията на Алексей Петров”.

Съдът постанови очна ставка между Пламен Устинов и Ивайло Велинов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 72| 10070 |24.06.2012 Устинов хвърли нова бомба: Отказах половин милион евро, за да лъжесвидетелствам . 53| 10465 |06.05.2012 Пл. Устинов: Болестта на Алексей Петров е преструвка и трик . 9| 5630 |03.05.2012 Отново Пламен Димитров ще води КНСБ . 3| 6086 |29.03.2012 Пламен Цеков е новият шеф на Касата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads