Реклама / Ads
43| 5036 |16.01.2013 НОВИНИ

М. Найденов: Намерихме укриван документ за дюните в Несебър от 2006 г.

.
Мирослав Найденов
Междуведомствената комисия по случая със земите край Несебър констатира, че документите, в които се указва, че това са дюни, са укрити, и те не са част от преписката, която е дала основание през 2009 г. те да бъдат изключени от горския фонд.
 

Това каза пред журналисти в парламента министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Междуведомствената комисия по случая е установила, че докуементите не са били част от преписката, която е дала основание през 2009 г. земите да се изключат от горския фонд и миналата година да се продадат.

„Лично аз ходих и видях, че това са дюни, междуведомствената комисия обаче обяви, че по преписката, по която се е работило, липсва какъвто и да било документ, в който се упоменава, че това са дюни", каза Найденов. Според него в архива на еко-инспекцията в Бургас е открит документ от 2006 г. на БАН, който казва, че това са дюни. Този анализ обаче не бил част от преписката по случая с Несебър.

Найденов показа и два други документа с един и същ изходящ номер - 4996, от една и съща дата – 29. 10. 2008 г., но с различно съдържание. В единия се казва, че трябва да бъде извършена експертна оценка на терените. Другият обаче посочва, че не трябва да се прави такава оценка. Документите са издадени от тогавашния директор на еко-инспекцията в Бургас  доц. Симеон Симеонов.

„Някой е оказал въздействие върху тогавашния директор, който е променил становището си от това да бъде направена оценка, в това - да не бъде правена”, каза министърът. Той обаче не успя да каже дали има вина и сегашния директор на еко-инспекцията. Това може да каже министър Нона Караджова, обясни той. Първоначално цялата вина по случаш беше хвърлена на сегашния шеф на еко-инспекцията в морския град - Бойчо Георгиев.

Найденов е предал двата документа с еднакъв изходящ номер и различно съдържание на прокуратурата. Назначена е прокурорска проверка. Документите ще бъдат предоставени и на временната анкетна комисия за проучване на корупция по високите етажи на властта в Парламента.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 78| 4975 |13.01.2013 М. Найденов: Заменки вече не се правят . 63| 5771 |03.01.2013 Мирослав Найденов: Спорните земи край Несебър не са част от "Натура 2000" . 32| 6371 |31.12.2012 М. Найденов: Законът за горите лишава хора от поминък . 21| 5900 |23.12.2012 Бойко Найденов: Корупцията се замита под килимчето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads