Реклама / Ads
99| 7156 |08.06.2013 НОВИНИ

М. Найденов: Всички знаехме, че сме подслушвани, но ни беше страх

.
Източник: Булфото
Всички министри от кабинета „Борисов” бяха подслушвани. Ние знаехме това, но нямахме смелостта да го признаем.
 

Това заяви бившият земеделски министър Мирослав Найденов по Нова телевизия в предаването на Сашо Диков в първото си интервю, след като стана защитен свидетел на прокуратурата.

Службите на МВР са били използвани да се подслушват и следят политици и журналисти, за да се държат те в зависимост. Найденов разкри, че са ставали скандали, след като негови колеги са разбирали, че са обект на подслушване. Налагаше се Борисов да ги разтървава.

Обект на усилено следене и подслушване е бил и Симеон Дянков. „Той обаче си мълчи. Явно има защо.”  Найденов разказа, че когато той е трябвало да бъде подслушван вече законно, са сбъркали телефонния номер и един месец са подслушвали негов колега.

Третият министър, за който Найденов е сигурен, че е бил следен и подслушван нерегламентирано е Трайчо Трайков. "Повечето от нас знаехме за подслушването и го коментирахме между нас, но нямахме смелостта да го заявим публично. Надявам се сега повече хора да добият смелостта и да заговорят. Това е най-голямото посегателство върху човешките права - да се ровиш под завивките на хората и да се забавляваш с това", каза Найденов. Страхът ни не беше продиктуван от това, че ще загубим министерските си постове, а че Цветанов разполага с целия апарат да ни смачка, допълни той.

Найденов е сигурен, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов ще стане обвиняем и за това, че е нареждал незаконно подслушване, а не само, че не е упражнявал контрол върху своите подчинени. Не трябваше да се допуска това политическо воайорство да избуи до такава степен, отсече Мирослав Найденов.

Бившият земеделски министър смята, че скандалният разговор в дома на Бойко Борисов в Банкя е бил подслушван чрез неговия мобилен телефон със съответния софтуер. "Това е направено от структури, които не би трябвало да съществуват. И след като това е възможно, колко още такива разговора има записани и на колко души", смята той. "Подслушването е станало през телефона, дистанционно, от хора, които разполагат с такава техника, а те не са много", обясни Найденов.

Той разказа, че по време на разговора е попитал тогавашния градски прокурор Николай Кокинов защо точно сега се активира делото срещу него. Получил отговор: "Цветанов". Този откъс го няма на пуснатия в публичното пространство разговор. "Кокинов ми каза - това е ваша вътрешна работа на ГЕРБ. Прокуратурата няма отношение", разказа Найденов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5900 |05.06.2013 Всички в ДКЕВР подадоха оставка . 8| 5736 |28.05.2013 Ренета Инджова: За обществените поръчки има лица по всички нива . 17| 7199 |27.05.2013 Ангел Найденов: Не съм номиниран за министър на отбраната . 14| 6430 |26.05.2013 Пребитият от абитуриенти лекар: Всички бяха пияни, половината - дрогирани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads