Реклама / Ads
0| 4793 |10.06.2013 НОВИНИ

Намерен е загубилият се маратонец в Пирин

.
Момчето, на 19 години, е живо и здраво, спасителите го карат към Кресна. Дирите му се бяха загубили безследно.
 

Намерен е загубилият се маратонец в Пирин, съобщи Стандарт. 19-годишният Александър Александров е бил открит над Кресна във Влахина долина. Момчето е живо и здраво, а спасителите го карат към Кресна.
 

Александър Александров за последно бе видян в неделя следобед от други спортисти на 300 метра под връх Вихрен. Младежът стигнал до крайната точка, на 2914 метра надморска височина, и тръгнал да се спуска надолу. От този момент се губят дирите му. Сигнал за изчезването му е подаден в Планинската спасителна служба в 17,30 часа. Веднага към района са поели няколко групи планински спасители с кучета. Александър не отговаря на мобилния си телефон.
 

Александър е изкачил връх Вихрен, където е бил финалът, в 14,06 часа в неделя. След двайсетина минути тръгнал да слиза с още двама от участниците. Казал им да вървят, а той ще продължи пътя към хижа „Вихрен" сам. Последният разговор по мобилния си телефон е провел в 14,40 часа, от този момент GSM-ът му замлъкнал. "Дирите му се губят от лятната пътека под върха. Не се знае нищо повече за момчето. Прибрахме се чак в 04,30 часа сутринта в понеделник, но без резултат. Не го открихме. Непрекъснато към планината тръгват наши колеги. Смятахме да поискаме хеликоптер, който да се включи в издирването, но времето се разваля. Обхождаме навсякъде, за да го намерим. Дано всичко с него е наред", заяви шефът на ПСС – Банско Румен Баряков. „PIRIN RUN" е състезание по планинско бягане и колоездене. Организатори са община Банско, Българската федерация по лека атлетика и Сдружение „Маратон".

 

Всички участници се състезават по свое желание и на собствена оговорност, за което попълват декларация при регистрацията. Участниците се задължават да се движат по маркировката и да спазват Закона за движение по пътищата, преди, по време и след състезанието. Разходите по участието са за сметка на участниците, включително всякакъв вид застраховки. Застраховка „Злополука" е препоръчителна и може да бъде сключена при регистрацията срещу 2 лева, са пояснили предварително организаторите. Таксата за участие е 10 лева, ако заявката е подадена до 8 юни, и 15 лева, ако е направена по-късно. Стартът за бегачите и колоездачите е бил от хотел „Кемпински Гранд Арена" в курорта Банско. Финалът за бегачите е бил на връх Вихрен, а за колоездачите на хижа „Вихрен". В състезанието са участвали мъже, жени, юноши, девойки и ветерани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5552 |10.04.2013 Сърменов влиза на шега в политиката със сериозни намерения . 24| 7298 |30.01.2013 Намерено е оръжието от стрелбата срещу Баретата . 13| 4782 |21.01.2013 Нова трагедия: Четири трупа намерени в апартамент в Пловдив . 4| 5669 |09.11.2012 Варненски бизнесмен намерен убит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads