Реклама / Ads
5| 5761 |12.05.2012 НОВИНИ

Нашата Дилма Русеф в топ класация за майките

.
Дилма Русеф
Американският държавен секретар Хилари Клинтън обяви класацията на сп.”Форбс” за най-влиятелна майка в света. Веднага след нея се нарежда бразилският президент, с български корен Дилма Русеф, отгледала една дъщеря и щастлива баба на внук, предаде ИТАР-ТАСС.
 

 

Класацията е изготвена преди Деня на майката, който се отбелязва в САЩ на 13 май.

 

Клинтън се класира на първо място в класацията заради начина, по който е отгледала и възпитала дъщеря си Челси. Като пример за добрите майчински качества на американския държавен секретар се посочва подготовката за сватбата на Челси, състояла се преди две години. Тогава Клинтън въпреки служебните си ангажименти всеки ден давала инструкции по електронната поща за подготовката на щастливото събитие и признала, че управлението на американската дипломация и сватбата на дъщеря й били равностойно важни и напрегнати мисии.

 

Третата позиция заема Индра Нуйи, шефката на гиганта ПепсиКо, възпитала две дъщери. На четвърто място е оперативният директор на Фейсбук и майка на две деца ШерилСандбърг. Следва я съпругата на основателя на Майкрософт Бил Гейтс -Мелинда Гейтс, която е майка на три деца и съчетава тази роля със съпредседателството на семеен благотворителен фонд.

В класацията попадат първата дама на САЩ Мишел Обама, която е майка на две дъщери /7-мо място/, директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард /8-мо място/, главният редактор на в. "Ню Йорк таймс" Джил Абрамсън /11-о място/, президентът на Аржентина Кристина Кирхнер /14-о място/. Всички те имат също по две деца, допълва БТА.

 

Преди броени дни в друга класация, но на най-влиятелните майки сред звездите от шоубизнеса бяха поставени Анджелина Джоли и Бионсе.

 

Миналата седмица сп. "Форбс" представи и класация на най-богатите майки в света и в нея на челно място беше поставена Кристи Уолтън, вдовицата на основателя на веригата супермаркети Уолмарт със състояние от 26,5 милиарда долара.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4950 |03.01.2012 Борисов дал обяд за 5310 лева в чест на Дилма . 22| 5196 |10.10.2011 Дилма Русев и холивудските звезди били част от обща паяжина . 0| 5373 |06.10.2011 Габрово очаква Дилма Русеф . 29| 5588 |05.10.2011 Дилма Русеф: За нас България е врата към ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads