Реклама / Ads
10| 9243 |26.01.2016 НОВИНИ

Невиждан лов на вещици в ГДБОП

.
Акциите с последвал успех в съда са минало за ГДБОП
Бомба от гняв и напрежение цъка в ГДБОП. Това научи Фрог нюз от високопоставен полицейски източник.
 

Според него в момента се разиграва истински лов на вещици по отношение на  старите бопаджии, за сметка на кадрите, които са дошли от СДВР . „Унижения и обиди от рода на това, че ще ни смачкат, ще ни затрият и т. н. От устата на ръководни персони  непрекъснато се повтаря как  щели да наритат бившите кадри и да ги натирят по районните управления, за да се научат какво е преписка“, признаха очевидци на подобни грозни  сцени. Разделението ежедневно генерира отношения на омраза и нетърпимост между антимафиотите.

 

По-възрастните са категорични, че методите на работа от миналото  са тотално заличени и на тяхно място се прилагат тези, характерни за полицейските участъци, които обаче са неефективни. Хората са демотивирани. Когато някой попадне на престъпна група от трима души, си затваря очите за третия бандит и казва, че щом са двама, полицията  трябва да се занимава с тях. Службата е в окаяно състояние и всички новини, които излизат оттук за свършена работа, нямат нищо общо с действителността. Прах в очите на хората, гневят се ченгета.

 

Наскоро шефът на ГДБОП  Ивайло Спиридонов отчете притеснителни резултати. От думите му стана ясно, че престъпните групи са скочили двойно за кратък период от време - от 280 на 400. Най-шокиращото е, че за миналата година отчете, че ГДБОП  има 19 самостоятелни  оперативни дела, което е направо смешно на фона на темповете, с които преди години е работило ведомството. Бопаджиите  не могат да се похвалят с нито една разбита сериозна престъпна група от ранга на „Наглите“, „Килърите “ и т. н. Самият премиер Бойко Борисов преди седмица се похвали именно с тези дела, които са приключили  с тежки осъдителни  присъди за уличените. Ченгета се шегуват , че ГДБОП  е превърнато в 10-то районно  на София. А на паркинга пред сградата се кипрят само тузарски  лимузини и джипове. „Вече сме сигурни, че това е съвсем умишлено, за да може управляващите да се чувстват необезпокоявани“, категорични са антимафиоти.

 

Точката на кипене достигнала апогея си в момента, в който Спиридонов решил да закрие вътрешните конкурси за сметка на външните, признаха запознати с вътрешните дела. Така хора с много стаж зад гърба си, увиснали, за сметка на такива, които никога не са виждали жив бандит. Ченгета допускат, че това се прави отново с цел да се изолират бившите кадри на ГДБОП , които реално могат да покрият изискванията  за по-високо място в йерархията. В същото време бившите седеверейци  потривали напоследък ръце за апетитните места в ГДБП , надявайки се, че Ивайло Спиродонов  ще стане главен секретар на мястото на Георги Костов и така системата ще се раздвижи . Вместо да нищят престъпните  банди, всеки си  правел тънки сметка на кой шефски  стол да се намърда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6991 |11.12.2015 Фрог око: Немци разкриват убийство у нас с невиждан робот . 5| 5371 |28.10.2015 Невиждана акция за купуване на гласове, психически натиск в Девин . 0| 4545 |28.10.2015 Представител на ГДБОП с шансове за кметско кресло . 7| 4557 |08.10.2015 Иво Прокопиев: Има лов на вещици за ВЕИ-тата, притежавам 1%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads