Реклама / Ads
3| 2829 |26.03.2024 НОВИНИ

"Няма кръгове вътре, обаче има манипулации от кръгове отвън". Андрей Янкулов за изслушването на прокурор Кирилова

.
Източник: личен архив
Единствената новина, която изслушването на градския прокурор Кирилова в парламентарната комисия опита да произведе е как щяло да се изследва дали записите от "Списък за бърз контрол" не били манипулирани, защото били скрити част от участващите хора в срещата между Ивайла Бакалова и Емил Писков. Това написа във Facebook Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд.
 

Според него, всичко това е част от "Няма кръгове в съдебната система", с което може да бъде най-удачно озаглавено обобщението на нейното изслушване.

 

Ето я цялата публикация:

 

Няма кръгове вътре, обаче има манипулации от кръгове отвън, сиреч стремления към овладяване, злепоставяне, "майдани" и прочее.







Иначе, три години се оказва са били необходими на разследващите да констатират, че скриването на част от участниците в тайно записната среща е не само очевидно при гледане на самия филм чрез ясно видим технически похват върху част от образите, но е и изрично оповестено в самото видео - за улеснение, на 2:40 от първа част на "Списък за бърз контрол" е казано изрично:

 

"Имената на другите свидетели в срещата са изтрити от съображения за безопасност". По-рано пък се казва, че срещата се провежда в дома на човек с неприключило дело в Спеца и с променена наскоро мярка от "задържане под стража" в "домашен арест".


Че три години са били необходими на разследващите да ги установят кои са тези лица и да ги разпитат за тяхната версия на събитията, е само по себе си доста притеснително за състоянието на оперативните и разследващите ни органи.





 

Особено при положение че може би няколко седмици след пускане на видеото ги писаха кои са по сайтовете.


Един съвет, ако ми позволят колегите: вместо да изследвате записите дали са "манипулирани", изследвайте случилите се събития по делото на човека, когото сте установили на третата година.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2956 |26.03.2024 Вътрешен човек разкри аудиозапис, уличаващ в корупция правителството на Орбан . 6| 4327 |26.03.2024 Ясен Тодоров: „Джуджетата“, меко казано, не ме долюбват . 6| 2408 |26.03.2024 Зеленски уволни ръководителя на Съвета за национална сигурност . 5| 2628 |26.03.2024 Градският прокурор на София: Да не си говорим за семейства и романтични връзки, това го има и в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads