Реклама / Ads
10| 4369 |30.05.2019 НОВИНИ

Нинова: Не успяхме да докажем, че сме различни от статуквото

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Загубихме изборите, това ми тежи. Не бяхме готови за този резултат. Изпитах разочарование. Все пак увеличихме резултатите си – имаме един депутат повече, за разлика от другите партии. Това заяви в предаването „Тази сутрин” лидерът в оставка на БСП Корнелия Нинова.
 

Сама взех решение да си подам оставката. Първият носи отговорност. Разубеждаваха ме да не го правя. Изпълнително бюро, колеги, партийни структури се опитаха да ме откажат.

 

За първи път ще имаме пряк избор. Веднага се появиха спекулации, че ще създавам правила, които на мен са удобни и за това подадох оставка.

 

Нинова бе попитана какви са отношенията й с Георги Гергов. „Напрегнати са ни отношенията с Гергов. Имаме различни представи за правене на политики. Бяхме заедно, но след срещата в ЦУМ нещата се промениха. Тогава го помолих да напусне Бюрото”.

 

На критиките на Ангел Найденов, че води консервативни политики и че в листите има лица, които един плакат на БСП не са залепели, Нинова отговори: „Не мисля, че отхвърлянето на Истанбулската конвенция е отблъснало избиратели. 80% от избирателите я отхвърлят, така че би трябвало това да налее още избиратели. Нека Найден Ангелов зададе въпроса си към Националния съвет защо в листата има неизвестни лица. Наистина имаше неразпознаваеми хора”.

 

Нинова бе попитана дали спорът около Станишев е довел до загубата на изборите. На този въпрос тя отговори, че все пак той е присъствал в листата и това е показало, че не отсъствието или присъствието му е проблемът. Председателят на ЕНП, на АЛДЕ също не бяха в листите”, каза Нинова.  

 

България е с най-ниската избирателна активност – имахме 33% на фона на 50% в Европа. Негативният вот се изля към всички партии, за 3 години не успяхме да докажем, че сме различни от статуквото, че искаме промяна. Това е големият проблем, смята Нинова.

 

Твърди се, че ние сме водили негативна кампания. Кое е негативното? „Апартаментгейт” ли? Той не дойде от нас. Когато казваш, че ГЕРБ краде, веднага започват да говорят за негативна кампания. Крайно време е да се замислим какво ни казва народът на тези избори. Трябва да проявим разум и държавническо управление, призова социалистката. 

 

Днес БСП се връща в парламента, по този повод Нинова обяви: „Не съм вземала 2 месеца заплата. Заплатите ни са високи, не съм ги харчела и през тези 2 месеца с тях съм се издържала”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4140 |28.05.2019 Корнелия Нинова: Аз поемам цялата отговорност за тази загуба . 33| 5841 |27.05.2019 Корнелия Нинова: Ще се явя на избор за нов председател на БСП . 1| 3835 |26.05.2019 Нинова: Гласувах за промяна и справедливост . 10| 5625 |22.05.2019 Нинова: Използва се МВР за всяване на страх, не вярвам и минута на КПКОНПИ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads