Реклама / Ads
44| 6284 |06.08.2014 НОВИНИ

Обезщетили Бареков с "някакви" 2 млн евро по договори

.
Николай Бареков
Откога в България е престъпление да взима пари по договор, попита по НТВ лидерът на ББЦ Николай Бареков по повод сигнала на Яне Янев. Бареков показа купчина договори за управление за контрол и управление на ТВ 7, съобщи, кога е започнал и приключил работата си в телевизиите, кога е регистрирал ББЦ и пр.
 

Бил получил обезщетение от 2 милиона евро от прекратените два договори, които били 5 годишни; трябвало да получи 10 милиона за 5-те години, а той си бил заслужил и изработил въпросните 2 милиона евро. 462 000 лв били платените от него данъци; дарил половин милион лв.за ББЦ.

Това, което говори Я. Янев за фирмата Пиеро, са глупости, съобщи Бареков.

Парите аз ги дарих, преди да има партия, поясни той. Дарих ги на Гражданското движение и те бяха изхарчени още преди да се създаде ББЦ, учредена по-късно. Сега по сметката на Движението няма нищо, а по сметката на партията има една сума, артисала от изборите, обясни той.

Помните ли как ГЕРБ стартираха, попита той и каза, че Борисов и Цветанов били теглили кредити от 900 000 лв. и направили финансирането убрулешката. Бареков го направил по закон, похвали се той.

Това, което се твърди, че някой ми е дал пари за къща, са пълни нелепици, тези пари също били с доказан произход и платени данъци, зарече се той. Тази къща не ми е подарък от никой; когато прокуратурата се произнесе по тази тема, ще дойдем с момичетата и ще коментираме, заяви Бареков в отговор на въпрос откъде неговите активистки са имали пари, за да купят къщата и да му я дават под наем. Откъде бил заемът той не знаел.

Бареков се ожали, че във вестниците на Пеевски сега вървяла кампания срещу него. Водещият му напомни думите на ген. Атанасов, че Бареков бил като дете на разведени родители, които не го искат сега, а преди са му подавали кафеникави течности. Кога ви разсиновиха, кога станахте излишен, попита водещият. Бареков пък съобщи, че Ангел Славчев сега обслужвал интересите на Пеевски.

Ние не сме крали и не сме се компрометирали; няма причина хората да ни разлюбят, изрази убеденост Бареков. Похвали се, че имало 15 000 нови членове в ББЦ.

Кажете кога обърнахте палачинката срещу г-н Пеевски, попита водещият. Не съм, каза Бареков, обяснявайки, че ядял бухалките на Пеевски към днешна дата.

Аз мисля, че ще бъда доста добър, ако се върна в професията, самопохвали се още той.

На мен десетки български журналисти, идвайки ми на гости в офиса, ми носят бонбони, цветя, уиски, отговори Бареков на въпрос защо е носил цветя на Борисов.

На своя снимка с Борисов, на която Бареков стърчи една глава над лидера на ГЕРБ, Бареков коментира: На тази снимка виждате един гигант и един по-нисък човек. И каза отново, че Борисов идвал от ъндърграунда, но Бареков му го бил простил тогава. Въпреки масовите убийства ли, попита В. Николаев. Бареков сега каза, че Борисов бил подбудител и поръчител на убийства.

Ако българският народ смята, че темата за монархия или република трябва да бъде поставен на референдум, аз съм съгласен, изясни се Бареков по темата за разбирането си за "народна монархия". Монархът няма власт, но обединява нацията, поясни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6533 |31.07.2014 Атанасов: Бареков е вентилаторът; друг изсипва редките течности . 7| 5003 |30.07.2014 Прокурорски маратон по сигнали на Бареков, Борисов и Янев . 16| 5331 |29.07.2014 Атакист смени десена и отиде при Бареков . 81| 6300 |29.07.2014 МВР: Документът на Бареков за Борисов е фалшификат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads