Реклама / Ads
26| 6800 |25.04.2020 НОВИНИ

Борисов: Обмисляме свалянето на извънредното положение преди 13 май

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Кабинетът обмисля премахване на извънредното положение преди 13 май. Премиерът Бойко Борисов уточни, че вече е възложено на юристите да проучат как да стане това.
 

От следващата седмица ще се направи вход-изход на парковете с доброволци, които да не позволяват струпване на групи, каза Борисов, който инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка между Белокопитово и Буховци. С него беше заместник-регионалният министър Николай Ненков.


"Обмисляме закон, който да задължава например носенето на маски. Защото е доказано, че маските помагат. За банките - да могат кредитите да не се изплащат в сроковете и", коментира министър-председателят.

 

"Ако така продължи, съм възложил, може би от понеделник, вторник, да се направи вход-изход на парковете, с доброволци, които да не позволяват струпване. Възложил съм да ми направят анализ, ако едно семейство се премести на вилата си или в малко хотелче, къща за гости, така изолирани, както са в Шумен, например, да се изолира в друго място за петък, събота и неделя", коментира премиерът.

 

"За всеки миг сме готови да облекчим това, което може, но трябва да си партнираме", категоричен бе министър-председателят, но това трябва да стане планомерно. Той коментира, че България е като изолиран остров, но е "хубаво да надникнете при тези, които са на апаратно дишане", за да се види, че ситуацията е сериозна.

 

Премиерът коментира, че на всеки му омръзва, тъй като вече това продължава повече от 40 дни и ще се мисли постепенното облекчаване, "за да не психясват хората". И заяви, че извънредното положение не дава някакви правомощие на властите. "Това са глупости за следенето на граждани", отбеляза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 39936 |24.04.2020 Изследователи опровергаха Борисов: Не сме получили нито лев за създаване на лекарство срещу COVID-19 . 46| 5790 |23.04.2020 Борисов: Към днешна дата 7,5% от БВП е заминал, това са трилиони . 13| 4313 |23.04.2020 Борисов: Имаме над резерва медицински облекла, можем вече и да даваме . 22| 10671 |22.04.2020 Политолог за поведението на Бойко Борисов: Ориентализирана форма на пряка демокрация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads