Реклама / Ads
5| 6386 |25.02.2019 НОВИНИ

Общински съветник се опълчи на благоевградския кмет Атанас Камбитов

.
Общински съветник от Благоевград обяви, че затваря бизнеса си и оставя над 20 семейства без препитание заради безпрецедентен натиск и репресии от страна на кмета Атанас Камбитов.
 

Фрогнюз ви разказа как кмета на Благоевград Атанас Камбитов финансира определени медии в региона, с което си осигурява безкритични публикации. Явно политиката и действията му няма да останат скрити въпреки това. Само преди месец стана ясно, че градоначалникът е разследван за измама с общински имот.

 

Rregiona.bg публикува подробности за още един конфликта в града. Напрежението този път е между общинския съветник Андон Тодоров и кмет на Благоевград, а резултатът е  затваряне на бизнес и публичен протест срещу градоначалника Атанас Камбитов.

 

Прецедент в историята на ОбС Благоевград, общинският съветник Андон Тодоров взе думата и обяви от трибуната, че затваря бизнеса си в града, граден повече от 20 години, пише медията. Лидерът на ПП“ Партия на Зелените“ обяви,че единствената причина за това е кметът Атанас Камбитов, който „облечен във власт си позволява да мачка с всякакви средства позволени и непозволени“. Тодоров остана спокоен докато се изказваше, но в очите му личеше емоцията от тежкото решение.

 

След шокиращото изказване кметът Камбитов остана без думи и не знаеше как да реагира. „ Не разбрах какъв е поводът за това изказване, не ви разбирам…“, каза градоначалникът.

„ Всички знаем каква е причината“, провикна се съветник в залата.

„ Всички знаят конкретния повод, Вие давате интервюта пред медиите, прочетете и чуйте собствените си изказвания“,отговори му Андон Тодоров след като беше вече съобщил точните причини за крайното решение.

 

Междувременно в уникалното бижу - СПА Хотел Бали имаше окачен огромен транспарант с надпис „Протест срещу кмета Камбитов“, който приличаше на некролог в мрачния ден. Над 20 души отиват на борсата.

 

Всички преминаващи се чудеха какво се е случило, за да се закрие още един бизнес в Благоевград и десетки семейства да останат без препитание.

 

Обществена тайна в града е че назря огромен конфликт след като Андон Тодоров започна да вади проблемите в управлението на Камбитов, свързани с парк “Бачиново“, където искаха да се продаде земя, мръсните улици, мръсният въздух, водата в детските градини… И това са само част от причините Камбитов да тръгне на лична саморазправа към лидера на ПП“ Партия на Зелените“. Отделно затваря сградата, която строи, където пак са ангажирани много хора. А само 20 метра по-надолу се строи сграда на приближен до Камбитов, за която гръмна новината че е незаконна. Кметът Камбитов обаче и дума не обели за нея… А и представители на медиите не му зададоха нито един въпрос за тази сграда, а по този повод имаше и сигнал до прокуратурата. Явно Камбитов не издържа на напрежението, че го атакуват с опорни точки за важни неща в града и започна лична саморазправа.

 

.
Източник: Rregiona.bg

 

Ето какво каза Андон Тодоров пред общинските съветници и общинското ръководство:

 

„Днес затварям всякакъв бизнес в Благоевград. Бизнес граден повече от 20 години, семеен бизнес. Бизнес, с който съм си хранил не само моето семейство, а и много други семейства. Няма да влизам в подробности, но единствената причина за това е лицето Атанас Камбитов. Този човек, облечен във власт си позволява да мачка с всякакви средства позволени и непозволени, да притиска опонентите си. Не само в бизнеса, но и в политиката.

 

Този човек не търпи критика, той не може да понесе, това което извадихме като проблеми в неговото некадърно управление. Този човек започна лична саморазправа! Крие се зад подписите на своите подчинени, превърна общината в ЕООД, превърна я в негова фирма, вижте само назначенията… Не зачита длъжността общински съветник, той самия изпълнява две роли на председател, понякога и на областен. Стоя зад всичко казано и мога да го докажа. Знаете силата на един кмет, той е с огромни правомощия, той може да влияе по различни начини на процесите. За неговите хора и приближени фирми може всичко, да нарушават закони, срокове и т.н. А за конкурентите в бизнеса и политика трябва да им търсим цаката, за да ги смажем. Е, направихте го г-н Камбитов, смазахте бизнеса, но няма да смажете истината, няма да смажете мнението на хората, което надявам се, скоро да ви покажат. Видов ден наближава. Благодаря“!

 

Всички в залата онемяха и настана гробна тишина, секна дори редовното шушукане между съветниците. Трябваха им няколко минути, за да осмислят изказването и да преминат към разглеждането на точките в дневния ред. Изненадващо заседанието премина спокойно, без препирни и както никога до сега приключи преди обяд.

 

Източник: Regiona.bg

 

Във видеото може да видите изказването на Антон Тодоров пред Общинския съвет на Благоевград.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3831 |20.02.2019 Гласуват 30 млн. лева за общинските и областните болници . 3| 5866 |12.02.2019 Погват кмета на Благоевград за измама с общински имот . 2| 4276 |10.02.2019 Даниела Дариткова: Пари няма да има за всички общински болници . 1| 4305 |08.02.2019 Д-р Стойчо Кацаров: На общинските болници им трябва защита от лоши политически решения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads