Реклама / Ads
0| 4696 |16.10.2014 НОВИНИ

Очакват се резултатите от гинекологичен преглед на Анна-Мария

.
Родителите на Анна-Мария
Родителите на Анна-Мария, 13-годишното момиче с аутизъм, за което тече разследване за сексуално посегателство, я заведоха на преглед в болница "Пирогов" по изискване на разследващите органи. Детето е било прегледано от екип гинеколози на Спешния център в присъствието на дознател и лекуващи лекари на Анна-Мария.
 
Прегледът е с цел да се изготви медицинско изследване, което да установи дали е имало сексуално посегателство. Датата е била насрочена от разследващите органи. Заради следствената тайна родителите днес не дадоха информация какъв точно екип е направил прегледа и очакват по-късно да ги уведомят за резултатите, предаде БНР.

Заради това че момичето е с аутизъм, прегледът е бил изготвен под пълна упойка.
Родителите на Анна-Мария заявиха, че най-сетне институциите са се задействали, за да се търси истината, но едва след намесата на медиите. Според семейство Симеонови в училището вече се знае кой е посегнал на дъщеря им, но истината не се изнася от училищното ръководство. Майката продължава да чака писменото обяснение от училището кой е свалил бельото на Анна-Мария и защо тя го е намерила в училищното шкафче.

Директорката на IV помощно училище в София Венета Ал-Шериф научила от медиите, че председателят на Държавната агенция за закрила на детето ще й наложи финансова глоба заради случая с Анна-Мария. От днес Ал-Шериф е на работа и не е получавала констативен протокол нито от Министерството на образованието, нито от Държавната агенция за закрила на детето. Венета Ал-Шериф отхвърли твърденията, че децата в IV помощно училище се обучават в незащитена среда и са оставяни без надзор на педагогическия персонал.

Директорът на IV помощно училище се въздържа от коментар по случая с Анна-Мария, тъй като все още текат следствени действия. След като бъдат налице всички доклади, училището ще излезе с официално становище. По думите на директора, фактите не съвпадат с обвиненията. Училището работи по правила и средата е защитена за децата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4330 |08.10.2014 Резултатите за детето аутист ясни до петък . 1| 4805 |08.10.2014 ЦИК обявява резултатите в четвъртък . 12| 4590 |06.10.2014 Томов с мярка срещу пазара на вот: Преброителни комисии да обработват резултатите на открито . 38| 5836 |10.08.2014 Политолог: Резултатите от изборите не са предизвестени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads