Реклама / Ads
7| 2591 |17.02.2024 НОВИНИ

Огнян Минчев: Навални ще стряска хората в Кремъл в съня им още дълго време

.
Огнян Минчев
Убийството на Навални се случва точно в навечерието на президентските избори и след интервюто на Путин с Карлсън. Не може да твърдим, че е било целенасочено убийство, а не естествена смърт, но така или иначе тя е причинена от режима на руския президент. Това каза политологът Огнян Минчев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS.
 

Навални е поредната фигура от невероятната поредица от личности, които поеха по мирната съпротива срещу насилието, посочи Минчев. По негови думи обаче, за да преследваш тази стратегията, трябва да имаш срещу себе си противник, който не е загубил човешкия си облик. "А в Кремъл има пълна липса морал, поради което съпротивата на Навални се е оказа неуспешна в политически план. Ще бъде успешна в морален, тъй като Навални ще стряска сънищата на режима за много време напред“, заяви политологът.


„Русия е място на най-репресивните режими и най-голямото човешко падение“, каза още Минчев.


Той коментира и предизборната кампания в САЩ. Според него Тръмп няма съзнанието за сложността на системата на международните взаимоотношения и за мястото на американския президент в нея. „Той ги приема като пазарни отношения. Имал е симпатии към поредица от диктатори и неприязън към ключови съюзници на Щатите“, допълни експертът.


Мнението на политолога е, че делото, което може да извади Тръмп от президентската надпревара, е това за щурма на Капитолия.


Минчев коментира и предстоящата ротация в правителството. Той е на мнение, че е възможно такава да не се състои. „За ГЕРБ и ДПС не е интересен премиерският пост, както и поемането на публична, ключова отговорност за управлението на страната, начело с техен премиер. ПП-ДБ притежават по-голямата част от публичната власт, а ГЕРБ и ДПС - властови механизми, които работят на второ ниво“, допълни политологът", посочи политологът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 17644 |17.02.2024 Три руски военни изтребител-бомбардировачи СУ са свалени от украинското ПВО . 2| 2435 |17.02.2024 Радан Кънев: От начина на ротация ще проличи стабилността на мнозинството в парламента . 6| 2539 |17.02.2024 Премиерът Денков: България получава пълна подкрепа за сухопътния Шенген, продължаваме преговорите с Австрия . 6| 3656 |17.02.2024 Версия на криминалист: Нотариуса е убит, за да не "пропее"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads