Реклама / Ads
32| 6037 |22.12.2013 НОВИНИ

Октай: БСП и ДПС да се обединят в една партия

.
Октай Енимехмедов Източник: Булфото
Обществото е много разнородно, някои ме разбраха, други не. Двете политически партии, които си играят 20 години вече със съдбите на хората, да поемат отговорността си. Направиха първата крачка – целунаха се. Но е време да излязат и да разкажат цялата истина за прехода. Моето искане е тези две партии да се слеят и да се явят заедно на избори. Това не е политическо искане, а гражданско.
 

Това каза Октай Енимехмедов, обвинен в опит за покушение срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в интервю пред Люба Кулезич по НТВ.

Хората от турски етнически произход продължават да гласуват за Движението за права и свободи, защото търпят и ги е страх, коментира още Октай Енимехмедов. „Страх ги е, защото в отдалечените райони те са зависими от по-висшестоящите, които са обсебили институциите там, зависими са от тях. Самата партия управлява със страх, че те са тези които колят и бесят.
В момента обвинението към мен изцяло обслужва ДПС и поддържането на този страх."

„В съда цитирах една мисъл на Нелсън Мандела, с който светът се раздели наскоро и на когото силно симпатизирам: „В една болна страна всяка стъпка към оздравяване е обида за онези, които живеят от болестта й". В този аспект визирах точно политическите партии, които са свързани с бившите комунисти, т.е. ДПС и БСП", каза Октай.

Поръчителят е вътре в мен - това са моите чисто патриотични подбуди. Според Енимехмедов Доган няма такива хора около себе си, които биха се жертвали за него, за да се твърди, че той си е самоорганизирал нападението.

Това което се случи между нас на сцената беше като танц на смъртта. Той е соколът, аз съм орел. И двете птици са хищни, но орелът символизира свобода, поясни Октай.

Той отново упрекна журналистите защо не вземат интервю от Ахмед Доган. Той е неуловим, понякога се чудя дали наистина съществува, отговори му Кулезич.

Октай
не вярва в депресията, в която бил изпаднал Доган – просто за пореден път доказал, че е умел политик.

Убийте го, крещели на турски делегатите, впуснали се да защитят своя лидер с ритници, преведе той на Кулезич.

Криенето на Ахмед Доган говори, че съвестта му не е чиста. Октай не вярва, че по този начин го е героизирал. Причините Доган да не желае да се срещне с него са по-скоро политически. Доган не желае светът да види как пожизнения почетен председател на ДПС влиза в съда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 90| 10615 |20.12.2013 Андрей Райчев към Огнян Минчев: Думите ти са логорея, скимтене на една класа, че загива . 2| 5000 |19.12.2013 Врачки свалиха цените заради предколедна промоция . 1| 4886 |17.12.2013 Грипната вълна иде, но не веднага. Виж кога! . 7| 5093 |12.12.2013 Една трета от българите нямат и лев под юргана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads