Реклама / Ads
20| 6598 |19.09.2020 НОВИНИ

Оспорват избора на Нинова за лидер на БСП

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Анкетна комисия, която да разследва провеждането на първия пряк избор за лидер на БСП ще поиска Красимир Янков. Той беше един от конкурентите на Нинова при избора на нов председател, който тя спечели убедително.
 

Ще предложа нарочна комисия, която да разгледа работата на ЦИК и всеки подадени жалби. ЦИК обявяват около 50 жалби, но те са може би над 1000 с тези, подадени по места, заяви Красимир Янков.


Остро се изказа и един от големите опоненти на Нинова в БСП - Георги Гергов. "Смятам, че тази победа ще я победи. Ако ме разбирате правилно”, каза Гергов.

Филип Попов напомни, че при избора на е имало над 67% активно, а над 81% от гласовете са за Корнелия Нинова "Това е достатъчно красноречиво. Партията е мобилизирана”, коментира Попов.


Таско Ерменков пък призова за единство. "Считам, че оттук нататък единственото нещо, около което трябва да се обединяваме, това е волята на тези хора, които гласуваха, над 67 процента от членовете на БСП, да бъде претворена и от ръководството на партията за една по-добра и по-просперираща България, за да няма разединение. Разединение на партията има в ГЕРБ. Там бягат от партията", каза Ерменков.


Очаква се на заседанието да бъде направен и отчет на парламентарната група на "БСП за България". В дневният ред на заседанието е отчета на депутатите и в европейският парламент.

 

Последното заседание на Националния съвет на БСП прие отчета на НС на БСП за 4-годишния мандат /2016-2020/ и отчета на ПГ на “БСП за България”, представени от Корнелия Нинова. Отчетите бяха приети с почти пълно мнозинство, като само двама бяха против и трима се въздържаха.

 

Отчетът на депутатите в Европейския парламент, представен от Петър Витанов – ръководител на българските социалисти в ЕП беше приет от членовете на съвета със същото голямо мнозинство.

 

Дебатите по отчетните документи преминаха спокойно и в конструктивен дух.
Националният съвет поздрави Корнелия Нинова с категоричния й успех в избора за председател.


Националният съвет прие  резолюция срещу проявите и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа.


Ще бъде обсъдена и политическа декларация на 50-ия конгрес на БСП за развитието на партията, както и приоритетите на нейната политика.


Това е последното заседание на Националния съвет на БСП в този състав. На предстоящия конгрес на партията ще бъде избран нов Национален съвет и новото тясно ръководство с председател Корнелия Нинова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6072 |18.09.2020 Корнелия Нинова: Новият дълг - всички плащаме, за да харчи Борисов еднолично и безотчетно нашите пари . 8| 4611 |16.09.2020 Нинова: Единствено машинното гласуване гарантира честни избори . 30| 5819 |15.09.2020 Корнелия Нинова: Заемите, които тегли кабинета са опасност за бъдещето . 2| 4649 |15.09.2020 Нинова: Честит първи учебен ден! Ще се справим с предизвикателствата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads