Реклама / Ads
26| 12742 |30.08.2023 НОВИНИ

И оставка не може да подаде без да чете от листа. Как се създава биография на ”наш човек”?

.
Той чете за оставката... Източник: БНТ
Едър мъж в парадна полицейска униформа, декорирана с акселбанти опитва да каже нещо със свои думи, но му е трудно. Затова чете какво са му написали. Пред него микрофони и камери. Що е то? - главният секретар на МВР Петър Тодоров подава оставка.
 

Скука.

 

И за този човек се водеше война между Президент и правителство?

Това ли е нивото? Тъжно. Защото и министърът…

 

Държавният глава отказа да подпише указ за освобождаването на какмубешеимето… Тодоров, защото бил голям професионалист.

 

Да видим.

Ето какво пише в Уикипедия:

 

"Роден е на 26 януари 1965 г. в Пловдив. През 1986 г. завършва Висшето народно военно училище във Велико Търново. През 1992 г. постъпва в МВР като разузнавач към „Магистрална полиция“, сектор „Криминална полиция“ на Първо районно управление в Пловдив. Остава на тази позиция до 1998 г. В периода 1998 – 2003 г. е началник на група в сектор „Криминална полиция“ в Трето районно управление Пловдив. Между 2003 и 2005 г. е началник на сектор „Престъпления по пътищата“ в Областната дирекция на МВР в Пловдив. От 2005 до 2021 г. е началник на Първо районно управление в Пловдив. През май 2021 г. е временно заместник-директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив, а от юни същата година временно е директор на дирекцията. С указ № 202 на президента на Република България от 5 август 2021 г. е назначен за главен секретар на Министерството на вътрешните работи".

 

Скромно и постно.

 

Може би големият професионалист щеше да е по-полезен като взводен и ротен командир в армията, ако беше останал в нея, но човекът решил да се пробва в „Магистрална полиция“. После станал голям шеф на Първо РПУ в Пловдив. Там се задържал цели... 16 години. Страхотно развитие! После малко временно тук, малко временно там и хайде – главен секретар на МВР. С указ на Румен Радев. Човек остава с  впечатление, че временните постове са били нужни, за да му се създаде биография.

 

От Пловдив и други са ставали главни секретари, но бяха ниво.

 

И какви професионални успехи в разкриването на организираната престъпност, например, е пожънал Тодоров след като е прибрал в килера армейската фуражка? Да е разкрил организирани престъпни групи? Поръчкови убийства? Кражби на милиони от магистрали? Нередности около приватизацията на Пловдивския панаир? Мафията ли разби? Тези въпроси си задаваха много служители във ведомството от първи ден на неговото назначение. Защото се съди за моженето по резултатите.

 

От 2008 г. в МВР офицерските звания са заменени от комисарски, но пред медиите Тодоров се представи за генерал и изрецитира: Служа на Република България! Стига, бе - а ние си мислихме, че служи на президента, защото специално и персонално благодари на него. Не на служителите на МВР, например.

 

Да не би Тодоров да не знае, че всички в МВР (в армията също) служат на обществото, закона и държавата, а не на този или онзи политик? Преди него се изредиха цяла редичка, които служеха - и още го правят под булото на политиката - на Бойко Борисов. Този пък – на Радев. След дни ще узнаем, че е назначен на висока длъжност в президентството, не се съмнявайте. Щатът там се разтяга като руски баян…

 

Прочетох коментар в мрежата, че Тодоров бил постъпил като истински мъж. Глупости.

Ако беше истински мъж, щеше да е наясно, че постът не му е по мярка, а  ходатайствата на двама президентски съветници са съобразени с нещо друго и то не е неговия професионализъм. Поредният „наш човек“, повярвал си, че носи в раницата си маршалски жезъл.

 

Никакво въображение на „Дондуков“ 2.

 

И един въпрос: Ще освободи ли Петър Тодоров служебното жилище в София или вече го е купил на добра цена?

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5540 |30.08.2023 Инцидент или покушение: Кремъл за пръв път призна, че Пригожин може да е бил убит . 28| 7727 |30.08.2023 Главният секретар на МВР подаде оставка . 9| 4192 |28.08.2023 Кирил Петков: Можем да постигнем успех по Шенген, ако си свършим работата през септември в НС . 10| 10260 |28.08.2023 Емануил Йорданов: Историята с Божков и хазарта може да се разплете, но не говорим за Влади и Бойко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads