Реклама / Ads
5| 4110 |11.06.2019 НОВИНИ

Освободиха Голунов и уволниха арестувалите го полицаи в Русия

.
Иван Голунов Източник: БГНЕС
Журналистът Иван Голунов бе задържан преди на 6 юни и обвинен в притежание и опит за търговия с наркотици. Руското МВР прекрати наказателното преследване на журналиста, след не успя да представи доказателства за вината му. Новината съобщи министърът на вътрешните работи на Русия Владимир Колоколцев, съобщава РИА „Новости“.
 

По думите на министъра всички обвинения срещу Голунов са свалени и той още днес ще бъде освободен от домашен арест. 

 

Съдът определи за Иван Голунов мярка за неотклонение домашен арест.

В същото време на нито един предмет, иззет по неговото дело, не бяха открити отпечатъци от пръстите на журналиста, а в натривките от дланите и ноктите на ръцете му не бяха открити следи от забранени вещества. Тестът за наркотици, на който бе подложен, е дал също отрицателен резултат, съобщава Ploshtadslaveikov.

 

Обстоятелствата около задържането на Голунов, журналист от интернет изданието „Медуза“, предизвикаха критики от страна на много колеги на журналиста, които организираха серия от протести пред сградата на главното управление на МВР в Москва. Впресата и социалните мрежи се появиха много публикации в негова подкрепа, а три бизнес вестника – РБК, „Комерсант“ и „Ведомости“ – излязоха на 10 юни с еднакви първи страници, посветени на Голунов.

 

Арестът на журналиста бе обсъден и от висши държавни чиновници, в това число на среща между президента на Русия Владимир Путин и омбудсмана Татяна Москалкова.

 

Сътрудниците на правоохранителните органи, занимаващи се с делото на журналиста, са отстранени от изпълнение на служебните си задължения, съобщи малко по-късно министърът на вътрешните работи. Министърът добави, че ще предложи на президента Путин началникът на районното управление на Москва, чиито служители са задържали журналисти, да бъде отстранен от работа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3941 |10.06.2019 Освободиха зам.-министър, пращат го посланик . 14| 5949 |08.06.2019 Хиляди журналисти: Голунов разкрива корупцията, затова го арестуваха . 5| 15094 |30.05.2019 Уволниха шефа на Нетинфо и създател на ”Гонг” и ”Вести” . 5| 4746 |15.05.2019 Освободиха заместник на Цацаров по негово искане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads