Реклама / Ads
64| 6429 |13.05.2014 НОВИНИ

Отложиха делото срещу Цветанов

.
Адвокат Менко Менков и Цветан Цветанов
Делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за злоупотреба с използването на специални разузнавателни средства бе отложено за 15 май. Причина стана неявяването на днешното заседание на съда на свидетеля Орлин Тодоров.
 

Бившият великотърновски антимафиот изтъкна проблем с придвижването към София. По-рано от адвокатката му стана ясно, че той е закъсал с личния си автомобил в района на град Севлиево. Софийски градски съд поиска справка от Районно управление „Полиция" - Габрово за това, дали наистина е имало пътен инцидент с Тодоров. Установено е, че е имало такъв случай, но след като на място е пристигнала „Пътна полиция", тя е отстранила повредата на автомобила.

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов присъства на съдебното заседание, заедно с двамата си адвокати Менко Менков и Ханс-Петер Ул.

Цветанов застана на подсъдимата скамейка заради отказани СРС-та за бившия директор на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров. Той е подсъдим за това, че написал шест пъти "Не" с удивителни под поискани от прокурор и разрешение от съдия специални разузнавателни средства.

На 1 април делото беше отложено, заради неявяване на свидетеля Цветан Иванов, който се очакваше да бъде разпитан. Иванов обяснил неявяването с хипертонична криза. Тъй като няма доказателства за уважителни причини, съдът определи Иванов да бъде доведен принудително на днешното заседание.

От разпита на Цветан Иванов стана ясно, че той е бил 10 години директор на службата за подслушвания и обясни, че няколко министри преди Цветан Цветанов, стотици пъти са написали „не” и са отказали разпореждане за прилагане на специални разузнавателни средства, които са разрешени от съда, но ние не знаем тези лица да са обвиняеми, или подсъдими.

Адвокат Менков посочи другите бивши вътрешни министри, които са отказвали разпореждане за прилагане на специални разузнавателни средства: Георги Петканов, Румен Петков.

На въпрос, свързан с това, дали след разпита на Орлин Тодоров ще има още работа по делото, или то на практика върви към приключване, Менков отговори: „Възможно е делото да бъде приключено днес, аз съм готов още на първото заседание да пледирам”.

По думите на адвоката, делото на Цветанов няма никакво отношение към предстоящите европейски избори, като добави, че тяхното желание е по-бързо то да приключи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5427 |12.05.2014 Цветанов: Срещата на Борисов с Меркел е показател за доверието на нашите европейски партньори . 76| 6413 |10.05.2014 Цветан Цветанов: Ниската избирателна активност ни отдалечава от Европа и европейските ценности . 19| 5958 |08.05.2014 Цветанов: Управляващите изпускат възможности България да се възползва от солидарността на европейската общност . 37| 5632 |08.05.2014 Цветанов: На 25 май решаваме дали България ще се върне в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads