Реклама / Ads
0| 4137 |04.05.2016 НОВИНИ

Отпускат 42 млн. лв. за ремонт на пътища

.
42 милиона лева още отпуснe правителството за ремонт и рехабилитация на пътища. 32 милиона лева са за Северозападна България. Така осигурените до момента допълнително средства за пътни ремонти стават 100 милиона лева. Обновяването на критичните участъци в страната започва тази годин, съобщи БНР.
 

Целево с днес отпуснатите милиони ще се довърши ремонтът на направлението "Враца-Видин". Огнян Ценков, кмет на крайдунавския град: 13 милиона за път Е-79 и това ще подобри наистина пътуването.

 

Кметът на Враца Калин Каменов допълни: Булевард "Васил Кънчов" шест милиона, за да може да бъде рехабилитиран този път, по който минава целият трафик за Северозападна България. Всеки ден хиляди минават и си чупят колите, път, който не е ремонтиран близо 45 години.

 

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обяви, че още тази година започва и рехабилитацията на пътищата в област Разград: Това е областта с пътищата в най-лошо състояние, както и няколко важни пътни направления в Плевен, в Ловеч и във Велико Търново.

 

С осигуреното финансиране това лято продължават ремонтите на виадукти и отсечки от АМ "Хемус": 41-ви километър. Последната от плочите, която се отвори буквално преди празниците, както и Елешница, Ечемишка и Витиня, всичко това ще бъде ремонтирано.

 

Осигурени са средства за обхода на Бургас в посока към южните курорти, както и за четирите ленти от Бургас до Слънчев бряг: Поморие-Ахелой, както и за обхода на Ахелой, имаме одобрени средства за аванс и другите средства за отчуждаването на терените, за да можем да започнем още през тази година и поетапно всяка година и да можем да го довършим.

 

Отделно от това още 70 милиона лева европейско финансиране ще се усвоят още през тази година: Добрич, Варна, пътят за Леденика, Габрово-Севлиево, Петрохан, една голяма част от пътищата именно в Севера и Северозападна България ще могат да бъдат ремонтирани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4276 |04.05.2016 Кабинетът дал 100 млн. лв. за ремонт на пътища от началото на 2016 г. . 6| 11338 |02.05.2016 Близо 1 млн. общински пари отиват при човек на ДПС за изоставени ремонти . 3| 4861 |30.04.2016 20 000 българи без книжки по пътищата . 0| 4652 |20.04.2016 Турският консул в Бургас зовe за ремонт на разградска джамия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads