Реклама / Ads
24| 6598 |05.06.2014 НОВИНИ

Овчаров проговори: Защо Станишев си причинява това унижение?

.
Румен Овчаров
Има нещо нередно в огромния брой наблюдатели, които се пръкнаха в изборния ден, заяви по НТВ Румен Овчаров. Той подчерта, че трябва обновление на БСП.
 

Позицията на държавата по отношение на кризата в Украйна може да е била една, но БСП можеше да има и по-друга, която да е по-близка до избирателите им. Реално е и късането на "живо месо" от страна на БСП. Третата теза, че нищо особено не се е случило, защото така си губят на евроизбори също не била състоятелна, защото БСП направила всичко, за да бъдат третирани те като вътрешни избори. Всичко това е опит да се избяга от реалния разговор какво се случва в БСП, каза той.

Резултатът от смесените райони е показателен - там преди сме имали 25 000, а сега 5-6 000. Вижте резултата при младите, този в чужбина, призова той. Ако пренебрегваме тези симптоми, значи не усещаме политическите процеси. След няколко месеца може да се окаже, че следващите избори ще са след няколко месеца, предвиди Овчаров. Но добави, че нито една от политическите сили в НС днес нямат интерес от сваляне на кабинета.

Цялостно обновление трябва, то трябва да започне от ръководството. Станишев трябва да се освободи от онези, които уж защитавайки го, не му вършат добра услуга. Той няма интерес от това да стои, той трябва да даде знак. Ако се чувства лидер на БСП, трябва да покаже това лидерство, да направи стъпка към цялостно обновление, вкл. и към собствената си оставка. И добави, че има нужда от нови лица, но не съвсем непознати, а такива, които са работили.

ДПС изсмуква толкова, колкото им се позволява, добави Овчаров.

По Южен поток беше изговорена политическа позиция. Трябва да се мисли, а не да се правят емоционални декларации, смята той. Въпросът бил докога ще позволяваме на една група хора, която не позволява нищо, свързано с Русия, да не бъде реализирано, да продължават да определят съдбата ни. Стига сме си играли на американофили и русофили, така елементарно не може да се живее в 21 в.

Денят ми минава добре, не се притеснявайте за мен, каза накрая Овчаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6064 |04.06.2014 Р. Овчаров: Свършиха виновниците в БСП, ред е на министрите . 29| 5743 |30.05.2014 Михаил Константинов: Коалиция между ГЕРБ и БСП? Защо не? . 57| 5718 |26.05.2014 ГЕРБ: Защо беше закрита НЦИОМ, единствената агенция, която позна резултата . 64| 5930 |22.05.2014 Русия пита принц Чарлз, защо е сравнил Хитлер и Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads