Реклама / Ads
87| 9255 |04.09.2014 НОВИНИ

Пъдев пред Фрог: Уволненията продължават, смениха и чистачките

.
Атанас Пъдев
Не бих се съгласил с твърденията, че дейността на МВР не е обезпечена. Всичко е обезщетено до края на календарната 2014 година, включително и извънредните плащания за полицаите. Когато някои твърди нещо друго, нека да излезе с конкретни цифри, така отговори пред Фрог нюз бившият депутат от БСП и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Пъдев на излязлата информация, че МВР е натрупало огромен дефицит.
 

На въпрос коя е фирмата, направила ограждането пред парламента, социалистът отговори така: Нямам информация за твърденията на Бакалов за оградата пред парламента. След като се изнася нещо, то трябва да бъде доказано. Да се каже от кого е дарението, плащано ли е за тази ограда.

 

Има много спекулации. И с полицейска академия школите към нея в страната се спекулираше. В началото на 2014 година се говореше, че ще бъдат закрити. А нещо подобно да се е случило към момента?! Не! Школите функционират, подготвят курсисти, офицерският персонал си осъществява функциите, дават се редовно заплатите, твърди Пъдев.

 

На въпрос защо са спрени обществени поръчки в МВР, той посочи: Трябва да бъдат прегледани всички договри, касаещи финансови средства. Но това, което прави впечатление, е, че има спрени обществени поръчки не само в МВР, но и в много други държавни структури в различните министерства и най-вече в МРР. Това ме кара да мисля, че се прави с цел облагодетелстване на фирми и лица, които са близки до служебния кабинет и до определени министри.

 

Пъдев коментира и поголовното уволняване на хора в различните ведомства. „Уволненията са навсякъде – не само по висшите етажи на министерства, на агенции, на държавни дружества... Стигнало се е дотам да се освобождават чистачки и шофьори. Освобождаванията са от държавни предприятия, подчинени на Министерството на регионалното развитие. Във ВиК-сектора също има чистка, както и в здравеопазването. Такива сигнали имаме от почти във всички държавни дружества, в дружества, свързани с енергетиката, като „Марица изток” в Раднево, предприятията в мините, в ТЕЦ „Марица Изток 2”. Това се прави за лично облагодетелстване на лица и фирми, които са били партийни касички. Това не са партийни касички на БСП, а на ГЕРБ”, категоричен е Пъдев.

 

„Уволняват се хора, които са били дълги години в системата, познават работата си добре. Сменят се, защото са работили с началници, назначени от преди 1 година. Министър-председателят е решил да изпълни повелята на хората, които са му гласували доверие.
 

Погледнете последните знакови посещения на Борисов и скандалният запис в Казанлък,  от който става ясно как митрополит Галактион благодари на Борисов за назначението на шефа на ВиК в Стара Загора. А назначението откъде идва? От служебния министър и от Екатерина Захариева”, подчерта Пъдев.          

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 9468 |03.09.2014 Д. Кочков пред Фрог: Дъждовете удариха и „Напоителни системи” . 19| 4672 |03.09.2014 Ревизоро предрича: ГЕРБ няма да има самостоятелен кабинет . 9| 5656 |02.09.2014 Близнашки: Порожанов предложи котката Танов "да лови мишки" в митниците . 123| 10575 |02.09.2014 Проф. П. Цветков пред Фрог: Треперим пред Русия като заек пред питон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads