Реклама / Ads
0| 4724 |26.01.2024 НОВИНИ

"В памет на един баща": Протести в памет на убития Пейо се провеждат в София

.
Източник: БГНЕС
Граждани и представители на неправителствена организация се събраха на протести в столицата в памет на убития баща в кв. „Драгалевци“ и срещу работата на Министерство на правосъдието.
 

В София се провеждат два протеста, единият е пред сградата на Министерство на правосъдието и е срещу "безотговорната работа във ведомството", посочват организаторите. Малко по-късно демонстрантите се насочиха към пл. "Независимост", където е вторият протест, подкрепен от страна на Фондация "За споделено родителство" и е под мотото „В памет на един баща“. 

 

През миналата седмица от МВР съобщиха, че спор за родителски права е бил причина за убийство на мъж. В последния работен ден на миналата седмицата в кв. "Драгалевци" е намерен обгорен автомобил, в който е открито тяло на мъж. За престъплението са задържани съпругата на убития и майка ѝ.

 

В понеделник Софийският градски съд разглежда при закрити врата мярката за неотклонение на двете жени, обвинени за убийството извършено в кв. "Драгалевци". Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за двете обвиняеми. Съдът реши да остави в ареста Красимира Трифонова и пусна под домашен арест Габриела Славова-Пеева. 







Обвинението срещу двете жени е за това, че умишлено са убили 44-годишния мъж, който е седял на шофьорското място в лек автомобил. От задната седалка на автомобила 54-годишната жена е стискала шията му, докато съпругата му го е притискала към седалката. При опит на мъжа да излезе от автомобила, жената е затваряла шофьорската врата. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите.

 

Считаме, че има и други замесени лица и при първия удобен момент, когато има достатъчно събрани доказателства, ще ги представим, каза вчера главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4634 |26.01.2024 Фалшиви новини за пожар на Айфеловата кула заляха социалните мрежи . 2| 5196 |26.01.2024 Огромни борове едва не разрушиха сградата на двореца "Врана" . 1| 5277 |26.01.2024 Киев репатрирa телата на 77 загинали украински войници. Свързана ли е процедурата с катастрофата на руския самолет? . 11| 5333 |26.01.2024 И кръвната проба на Диона потвърди наличие на кокаин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads