Реклама / Ads
75| 5568 |03.09.2013 НОВИНИ

Партии в протеста, контрамитинг на 9.IX

.
Десните партии призоваха симпатизантите си да се включат в протеста на 4 септември по "посрещане" на депутатите след лятната им ваканция. От няколко дни в социалните мрежи се организира най-масовият митинг от началото на бунта срещу правителството на Пламен Орешарски.
 

Вчера първо ГЕРБ, а след това партията на Меглена Кунева и ДСБ призоваха последователите си да са пред парламента в 8,00 сутринта, извесява Стандарт. "Протестиращите имат пълната подкрепа на ГЕРБ", написа експремиерът Бойко Борисов в новия си профил в Туитър. И добави: "Надявам се реформаторите да разберат, че само заедно можем да съборим това управление". Отделно в специално изявление Борисов казва, че 100-те дни на правителството са показали, че то не може да решава проблеми, но чудесно се справя със създаването на проблеми. "Отхвърляме предложението на Сергей Станишев за съгласие по предложените от него национални приоритети. Те са изработени в неговия кабинет и не са известни на политическите и гражданските организации, на президента, на широката общественост", казва Борисов. ГЕРБ ще е в парламента на 4 септември, за да поиска оставка на кабинета. 

Според лидера на тъмносините Радан Кънев правителството е с най-ниското обществено одобрение от всички досега на 100-ия си ден. Партията на Меглена Кунева също смята, че кабинетът няма необходимата легитимност, за да управлява.

"Поведението на ГЕРБ е насочено към ескалация на напрежението и деструкция. Това е продължение на линията, с която се отнасяше ГЕРБ и в предишния мандат, когато бяха мнозинство, само че сега го правят като опозиция", каза пред БНР парламентарният шеф Михаил Миков. За подготвяния в сряда митинг той изразява надежда, че ще има разум да се избегне насилието и сблъсъците - както в организаторите, така и в партиите, които опитват да извлекат дивидент от случващото се около парламента. "Да не се стига до блокиране на работата на една институция, избрана от българските граждани. Надявам се, че хората са винаги по-мъдри от тези, които ги призовават", каза Миков.
"Видяхме, че не само едната позиция - антиправителствената може да организира масови прояви. Имаме широки нагласи за подкрепа на правителството в страната", добави депутат номер 1.

В БСП все още не са дали зелена светлина на голям септемврийски митинг шествие на своите по жълтите павета. Но от "Позитано" 20 признават, че симпатизанти и членове от цялата страна настояват за мероприятието, както и за датата - 9.IX. Соцлидерът Сергей Станишев бил информиран за многобройните позвънявания и писма с предложения за митинг шествие. Темата ще бъде обсъдена днес от Изпълнителното бюро на БСП. Социалисти от Бургас, Стара Загора, Пловдив, Велико Търново, Русе и Варна били готови с наемането на автобусите за София и не искали дори пари за път. Редовите социалисти искат от соцръководството да поиска разрешение на митинга в общината, за да няма проблеми с реда в столицата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 6065 |31.07.2013 "Атака" иска премахване субсидиите на партиите . 63| 5960 |27.07.2013 Георги Първанов препоръчва на партиите избори през май . 46| 5881 |26.07.2013 Кунева заговори на китайски, партиите били изяли почвата . 135| 5912 |21.07.2013 В. Рединг препоръча политическите ни партии да се съберат заедно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads