Реклама / Ads
1| 4677 |06.10.2014 НОВИНИ

Първан Симеонов: Очертава се дясноцентристско управление с трети партньор

.
Първан Симеонов
Възможно е да има кандидати, които да изненадат партийните си лидери с преференциалния вот, който са получили, каза в предаването "Преди всички" политологът Първан Симеонов от "Галъп Интернешънъл".
 

Той коментира и изненадващия резултат на "Атака":

Не само ДКЕВР чрез увеличението на цената на тока вкара "Атака" в парламента. В онези месеци, в които се развиваше силно политизирана ситуация на тема падане на правителството, Волен Сидеров обикаляше доста. Той започна кампанията си доста рано, тихо и на терен. Отделно "Атака" зае ниша, която остана вакантна – откровено носталгична, социално-патетична. Отделно от това руската нишка. Дори се стигна до кампания с руски държавен оркестър. На всичкото отгоре "Атака" за пореден път беше подценена, не от всички. "Галъп" отчете, че при всички положения партията влиза в следващия парламент. 

 

Според политолога в прогнозите си социологическите агенции не са успели да отчетат, че двете големи партии са на своя минимум. В същото време малките партии са получили максимума. 


Видимо е, че гласуването за малките партии е било наказателно спрямо политическия елит в България, смята Първан Симеонов.

Не ми се струва, че на някоя от партиите й се ходи отново на избори, коментира той предположенията за нови избори:

 

На никого не му се управлява сам в тази ситуация, на никой не му се носи единично отговорността, която предстои.Аз не вярвам на тях да им се ходи на нови избори, особено двете големи партии разчитат този шамар, който получиха вчера. Те, а и всички останали партии в парламента, ще проявят точен инстинкт за самосъхранение и няма да ходят на нови избори.


Има възможност за дясноцентристско управление, но ще трябва трети партньор, смята политологът: Вторият вариант е някаква форма на подкрепа от страна на ДПС, пак за дясноцентристко управление. Третият вариант остава голяма коалиция, което ще бъде и най-легитимното нещо в този момент, но към нея вероятно ще се присъединят и други формации, за да прилича на всеобща коалиция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4610 |02.10.2014 В. Симеонов: Отлагане на изборите ще струва много . 28| 5267 |01.10.2014 А. Първанова за Фрог: Шефове на фалирали болници, вземат между 30 -60 хил. лв. на месец . 16| 5165 |26.09.2014 Георги Първанов: "Южен поток" напредва . 13| 5409 |22.09.2014 В. Симеонов: ЦИК открива посред нощ нови секции в Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads