Реклама / Ads
26| 5942 |13.12.2010 НОВИНИ

Първанов: Агресията на министър-председателя расте

.
Георги Първанов
"Колкото нещата отиват пò на зле, толкова по-зъл става премиерът. Имам чувството, че неговата агресия нараства обратнопропорционално на резултатите, които има в управлението", заявява президентът Георги Първанов.
 

Според него премиерът търсил начин да избие в публично-медийна агресия, която за държавния глава била необяснима. За подозренията на Борисов, че президентът и Иван Костов синхронизирали атаките си срещу кабинета, Първанов заявява:

"Моят сблъсък с г-н Костов е основният сблъсък за прехода в персонален план" и напомня, че между двамата е имало барикади.

Според президента близостта между Борисов и Костов е "много по-сериозна и реална“, била е икономически подплатена преди десетина години, а доскоро се реализирала в мощна политическа подкрепа на сините за ГЕРБ.

"Очевидно сега Костов е видял, че корабът на управляващите се клати, и бяга в друга посока", допълва държавният глава в интервю за в. "24 часа".

"Най-логично е Алексей Петров да бъде кандидат за президент на премиера Бойко Борисов, с когото са бизнес партньори, тоест имат си доверие от началото на прехода", коментира още Първанов по повод информацията, че на 1 януари 2011 г. ще се сформира инициативен комитет, който ще номинира бившата барета.

Президентът потвърждава, че ще подпише указ за обнародване в "Държавен вестник" на бюджета за следващата година.

"Бламирането на бюджета е бламиране на правителството и на волята на избирателите", отбелязва той.

В същото време критикува, че в този бюджет няма политики, никакви идеи за реформи, "в него няма да открият себе си нито бизнесът, нито хората от образованието и науката", каза той.

"Това е бюджет, който е направен чисто счетоводителски, а не политически – с управленска визия и стратегия", смята Първанов.

Първанов потвърждава, че проектът му "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) може да застане зад силни кандидатури за кмет, "примерно издигнати от инициативни комитети". Без отговор оставя въпроса дали ще участва в следващите парламентарни избори.

"Има достатъчно време и бъдещето ще покаже накъде вървим", отговаря лаконично Първанов. Според него проектът на Изборен кодекс издава стремеж "управляващата партия да си заложи лостове за служебна победа".

"Не се реализираха смелите обещания на ГЕРБ за радикална промяна в изборното законодателство", критикува още Първанов.

Той прогнозира, че на следващите парламентарни избори, "ако нещата вървят така", ГЕРБ няма да спечелят такива резултати. Първанов добавя, че след сбирката на АБВ на 11 ноември всички са започнали да говорят за алтернатива – и БСП, и сините.

"Не ми се иска обаче това да бъде поредният негативен вот и да се създаде поредната радикална формация", допълва президентът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4824 |20.11.2010 Първанов: Ще финансираме ПРО минимално . 1| 5106 |16.11.2010 Расте надеждата за Андрей Баташов . 1| 4522 |08.11.2010 Жега и с джакпота, още расте . 12| 5462 |31.10.2010 Пенсионният стаж расте от 2012 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads