Реклама / Ads
19| 4805 |11.05.2010 НОВИНИ

Първанов: Борисов лъже

.
Георги Първанов
"Ще поискам да се използват всички механизми, за да се опровергае тази лъжа и се надявам премиерът да се извини за това". Така президентът Георги Първанов отговори на журналисти в Ловеч на въпрос за направеното преди дни внушение от министър-председателя Бойко Борисов, че като държавен глава е възпрепятствал разработки на службите.
 

"Удивителна е енергията, която министър-председателят отделя за борба с мен. Ако хвърляше толкова много енергия в борбата срещу кризата, ние отдавна щяхме да сме загърбили всички кризисни явления. Това просто е една лъжа", каза Георги Първанов.

Президентът подчерта, че като бивш главен секретар министър-председателят знае най-добре, че държавният глава по никакъв начин не е информиран от службите и МВР за предстоящи операции или такива, които са в ход. "Очевидно е, че върху сегашната дейност на министър-председателя тегне неговото минало, връзките му с определени среди, в това число и с Алексей Петров", добави Георги Първанов.

Запитан за поредното орязване на средствата за образование и днешния протест на академичната общност пред Софийския университет, президентът посочи, че финансирането на образованието би трябвало да бъде предмет на много сериозна дискусия за определянето на приоритетите на българското общество. Ако изхождаме от Стратегия Европа 2020, образованието и науката би трябвало да бъдат водещ приоритет с идеята до края на десетилетието да имаме 3 на сто от БВП, заделяни за наука и иновации, припомни държавният глава.

„Не желая да коментирам думите на човек, който използва президентската институция за реализацията на нов политически проект и в устрема на този свой замисъл се конфронтира всеки ден с правителството по каквито се сети теми”, заяви министър-председателят Бойко Борисов по повод днешно изявление на президента Георги Първанов, съобщиха от правителствения пресцентър.
„Всички и до днес помним мълчанието на държавния глава относно извършените безобразия от конструираната от самия него тройна коалиция. Почти пет години не сме чули и дума каква е оценката му за политиката на предишното правителство”, допълни премиерът Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5243 |11.05.2010 Борисов: Строих детски градини, докато мълчаха за кризата . 38| 5005 |07.05.2010 Б. Борисов: За разлика от Първанов, аз не спирам акции на МВР . 22| 5190 |06.05.2010 Първанов: Реформите в армията трябва да продължат . 17| 4838 |04.05.2010 Още през 2006 г. Борисов предложил на Цветанов президенсткия пост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads