Реклама / Ads
20| 5495 |03.09.2014 НОВИНИ

Първанов: На ДПС му е време за резервната скамейка

.
Тежка предизборна битка с доста компромати по подобие на предишния вот допусна председателят на АБВ Георги Първанов.
 

"АБВ ще влезе в НС и това е логиката на българската политика. Хората трябва да запомнят, които са основните послания на партиите. Ние сме за президентска република, за премахване на плоския данък и прогресивно облагане, за почасови доходи, за мажоритарен вот, за трикратно съкращаване на партийните субсидии", посочи Първанов пред bTV.

 

Той обясни, че когато републиката е премиерска, министър-председателят се крие зад парламента, има възможност да бъде непоследователен, не носи пряка отговорност и прави каквото си иска. По думите му това личало основно при управлението на Бойко Борисов. Бившият държавен глава пледира, че при президентска република е ясно кой носи отговорността.

 

Според председателят на АБВ няма да е добре за България ако има еднолично мнозинство, тъй като ще има рецидиви и възпроизвеждане на позната силова политика, което не е добре за България в такава тежка криза. Тук той отново визира Борисов.

Първанов зае позицията на политик, който няма да подкрепи никого мълчаливо, но би участвал в ясна коалиция без ДПС. „Това, което видяхме в последната година, налага мисълта, че ДПС трябва да седнат на резервната скамейка - преяждане с власт, наместване на свой кадри”, заяви Първанов. Той обясни, че тези действия на ДПС имат своя идеолог и главен изпълнител в лицето на Делян Пеевски. Добави, че от 5-6 години не контактува с ДПС.

"В момента водя най-ожесточената политическа битка с Бойко Борисов и ГЕРБ. Аз съм отворен и наляво, и надясно за коалиционни взаимоотношения в името на нещо по-голямо. Предизборната кампания е времето и мястото за разграничаване. АБВ показа много различия – десетки идеи, които са само наши и са различни", подчерта Първанов. Според него, Бойко Борисов изкуствено драматизира картината с настояванията си за спешен заем от 6 милиарда. „Той търси ресурс, за да има комфорт да управлява”, смята Първанов.

 

„Големите партии мачкат избирателите. Хората ще подкрепят ли политиката на Цветан Цветанов в сферата на сигурността? Виждаме и в листите на „Позитано” много хора, които се свързват с тази политика в енергийния сектор, анти-руската политика и въобще външната политика. Хората трябва да изберат политики. В случая личностите имат значение, но това е на втори план", коментира лидерът на АБВ.

 

На въпрос дали служебният кабинет на проф. Георги Близнашки превишава правомощията си в някои сфери, Георги Първанов каза: „Да, тук има основание за подобни обвинения. Той действа много мащабно. Вижте тази прословута „Визия 2020”. Това не е работа на кабинет със служебен характер. Тяхната основна задача е подготовката на изборите, за да имаме честни и прозрачни избори, а тук не виждаме подобни стъпки. Много се опасявам, че структурите за сигурност на МВР ще изпуснат отново нещата и ще имаме тази позната покупко-продажба на изборния процес, която опорочи предишните избори”, заключи Първанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 5248 |30.08.2014 Борисов: Пропуснахме златно време за по-висок пост в ЕС . 19| 4655 |21.08.2014 Първанов: "Премиерската република" на Борисов бе авторитаризъм . 41| 7233 |18.08.2014 Гамизов:Време е за граждански протест против Путин и руските кървави пари . 21| 5045 |18.08.2014 Г.Първанов: Гаф е назначението на Танов пак за шеф на митниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads