Реклама / Ads
3| 4670 |22.01.2010 НОВИНИ

Г. Първанов: Не красиви, а работни са чувствата ни с Борисов

.
Георги Първанов Източник: Вяра Йовева
Притеснява ме радикализацията на българския политически живот, каза още президентът.
 

Оценката на президента Георги Първанов за провалената кандидатура на Румяна Желева за еврокомисар няма как да бъде позитивна, казва той в интервю за 24 часа. "Скандалът не издига националното ни самочувствие.  Цялата тази кампания натовари негативно не само името на кандидата, но и на правителството, и на страната като цяло. Крайно време е да разберем, че когато вървят негативни публикации в чуждия печат и опозицията се радва на злепоставянето на правителството, трябва да сме наясно, че това може да се върне", добавя президентът.

Без съмнение Кристалина Георгиева е на нивото на най-добрите, казва още Първанов. "Мисля, че ще ни представи достойно и което е много важно - ще пасне добре на този малко особен ресор, защото като човек от Световната банка познава проблемите по света и би могла да намира верните решения. Радвам се на тази номинация".

"БСП не е проект на Станишев. В БСП действа екипният принцип, тя е масова партия. Не е добре да се поставят на еднаква плоскост идеи в зародиш като тази на г-жа Дончева и един проект с над 100-годишна история, какъвто е БСП. Когато говоря за преформатиране на политическото пространство, левицата е част от този процес. За годините на прехода се появиха и са на ръба на изчезването много формации - например социалдемократически. Природата празно пространство не търпи. Едва ли новите формации ще се вместят в класическия смисъл на понятията “леви-десни”. Не е така в Европа, а и у нас вече се разми разликата. Управленската политика вече е много сходна, останаха идеологическите спорове от началото на прехода. Но кой как ще прави нови проекти, в момента е трудно да се каже. По-важно е форумите на БСП да направят своите зрели анализи и преценки, защото БСП има нужда от промяна и в организацията си, и в тактиката. Не е моя работа да кадрувам, още по-малко в БСП", казва още президентът.

"Мен ме притеснява радикализацията на българския политически живот. Има реална опасност следващият парламент да бъде още по-радикален. Не мога да бъда спокоен никога, докато една крайна формация е ключът към стабилността на управлението. Това не е пътят на българската политика. Допускам, че все пак следкризисното развитие на страната ни ще доведе до преформатиране на политическото пространство и разумните гласове и работещата политика ще започнат да доминират", добавя още Г. Първанов за 24 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 4695 |07.07.2009 Г. Първанов: БСП си е виновна за загубата . 4| 10088 |11.06.2009 НЦИОМ: Най-пострадали от кризата – пенсионери, роми и безработни . 19| 5401 |19.05.2009 Първанов: Евроизборите не са вот срещу правителството . 9| 9089 |06.05.2009 Г. Първанов: Българската армия е символ на морал и почтеност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads