Реклама / Ads
10| 4179 |06.11.2014 НОВИНИ

Първанов похвали "най-добрата програмна декларация" на прехода

.
Георги Първанов Източник: Булфото
В център-дясно са партиите, с които бяхме изразили готовност да съставим правителство. Избирателите обаче ни отредиха ситуация, че с 84 и 23 мнозинство не може да се направи.
 
Благодарим на АБВ за подкрепата. Те водиха много остра предизборна кампания срещу нас. Ако резултатите бяха различни в изборите и БСП не бяха паднали толкова много, ние щяхме да говорим първо с тях, коментира Борисов. АБВ е партия, която безспорно е в левия сектор. Благодарих и на колегите от Патриотичния фронт за подкрепата.

Преговорите с АБВ са водени в парламента пред всички вас, отрече спекулациите за задкулисие и договорки Борисов. За първи път правим подобна коалиция, отчете още Борисов.

„България е в тежка изолация от целия свят”, каза още Бойко Борисов и обясни, че сега трябва да се опитат да преодолеят тази изолация. Видимо раздразнен от въпрос, зададен му от Сашо Диков защо четвъртото "парче" липсва по време на подписването на споразумението, визирайки РБ, Борисов му отговори: Първо, не сме парчета, и второ - това е доста неподходящо, скастри го Борисов.

Борисов тъкмо ставаше да си тръгва, а журналистическите въпроси продължиха и му се наложи отново да седне. Довечера ще ни дават по "Господарите" как ставаме, сядаме, нагоре, надолу, самоанализира ситуацията Борисов. Той уточни, че, за да се даде тежест на АБВ, а и с оглед на европодкрепата за Калфин, той е получил и вицепремиерска позиция и отрече твърденията той да е бил подготвян за външен министър.

От подписаното споразумение между АБВ и ГЕРБ, поемаме ангажимента да подкрепяме програмната декларация, коментира лидерът на АБВ Георги Първанов. Той поздрави преговарящите от всички партии затова, че са изработили документ, срещу който е трудно да се възрази. Срещу този документ е много трудно да се възрази, смята Първанов, тъй като това е една от най-добрите програмни декларации, подписвани през всичките години на прехода. В нея са отразени по-голямата част от нашите искания.

Първанов подчерта, че АБВ запазва правото си да отстоява своите позиции, където не са постигнали съгласие – данъчна система, ДДС върху лекарствата. „Всяка различна позиция ще бъде отстоявана, когато сме изчерпали диалога”, заяви Първанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5299 |29.10.2014 Близнашки се похвали: Над 90% от програмата – изпълнена . 20| 4860 |10.10.2014 Първанов: ГЕРБ поставят каруцата пред коня . 3| 4512 |06.10.2014 Перник - бастион на АБВ, Първанов поздравил Борисов с SMS . 17| 4902 |06.10.2014 Желю, Стоянов и Плевнелиев не канят Първанов за "25 г.свободна България"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads