Реклама / Ads
18| 4257 |14.03.2015 НОВИНИ

Г. Първанов: През април ще решим, дали да подкрепим правителството

.
Георги Първанов
Няма никакъв диалог с правителството. Очевидно не сме съюзници. Това каза лидерът на АБВ Георги Първанов пред НТВ.
 
Ето какво още сподели той:
Ако коалиционните партии не знаят какво е решила да прави ГЕРБ, това е проблем на коалиционните партньори. Нашите критики за липсата на диалог са само едната страна на проблема. Другата е липсата на политики. Социалният министър Ивайло Калфин предлага най-голям пакет от реформи. Бихме подкрепили вот на недоверие срещу правителството заради проблемите в енергетиката. Ние имаме партньорско, а не коалиционно споразумение с ГЕРБ. Кой може да ме накара да подкрепя една грешна политика в енергетиката?!

Онзи ден подкрепихме промените в МВР. Бъчварова има своите качества, но не ни пречи да кажем, че в системата има хаос. Ще подкрепим законите в сектора „Сигурност“. Това са законопроекти, които се готвят няколко правителства наред. Няма по-естествено от това,  да ги подкрепим, за да укрепим тези служби. Йордан Бакалов е добър експерт в сектора „Сигурност“. Но за шеф на „Военна информация“ се назначават хора с пагон. Винаги съм казвал, че трябва да има контрол на службите и то от хора, които разбират. Става дума за сериозна, секретна информация. Би трябвало постът за шеф на ДАНС да не е толкова важен, ако службата си върши работата. Уви, това не е така. Ако се иска нашата подкрепа, държим да знаем достойнствата на една или друга кандидатура.

През април месец решаваме дали ще продължим да подкрепим управляващите. Ние няма да бъдем сателит. С такава роля няма да се примиря. В дебата, който провеждаме през последните месеци, съм критичен към ДПС и към Валери Симеонов от Патриотичния фронт. Той е носител на риторика, която не е позната на България. Тук се прекрачват всички граници на толерантността.  Борисов  го възнагради , като го назначи за шеф на комисия. Темата за Възродителния процес е важна, но не можем да правим политика, гледайки в огледалото назад.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5089 |12.03.2015 Сръбският президент: Цв. Василев е невинен . 2| 4415 |12.03.2015 ГЕРБ подчини разузнаването на кабинета, президентът ще балансира . 0| 4346 |12.03.2015 Делото за отнемането на лиценза на КТБ влиза в съда през април . 3| 4459 |11.03.2015 Опаа! Щайнмайер благодари на румънския президент Плевнелиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads