Реклама / Ads
1| 7085 |08.10.2013 НОВИНИ

Павел Александров: Работих под натиск

.
Павел Александров
Директорът на Фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров беше изненадващо освободен от поста си вчера. Днес той коментира, че няма мотив за уволнението му. Според него докладът на Инспектората към Министерството на здравеопазването, който е посочен като мотив за отстраняването му, е тенденциозен.
 

Павел Александров твърди, че има и друг доклад, отговор на който е изпратил на 4-ти октомври. Заповедта за уволнението му обаче е от 30-и септември, което по думите му означава, че в министерството дори не са го чели.

Бившият вече директор на Фонда каза, че не се притеснява от нищо: "Всичко, което е харчено, е било в интерес на децата и придружителите им. Наемал съм апартаменти в посолските комплекси, има и договор с апартамент в Париж. Естествено всичко е заплащано по правилата на Фонда".

Павел Александров призна пред БНР, че от осем месеца работи под абсолютен натиск. Постоянно пиша доклади, обяснявам се за неща, които за мен са абсурдни и между другото се занимавам с лечение на деца. Правят се нескончаеми проверки, затрудняват работата, обясни Александров.

Изпълнителният директор на Българския дарителски форум и член на Обществения съвет към Фонда Красимира Величкова коментира, че отстраняването на Павел Александров е тенденциозно, неаргументирано и политическо, каквито са последните отсранявания на хора, които ръководят различни агенции:

Притеснителното е, че това се прави без оглед на професионалните компетенции и какво е направил г-н Александров и екипът му.

Според Красимира Величкова в направената проверка от Инспектората се констатират административни нарушения, които не вредят на финансовата дисциплина на Фонда и не поставят под риск живота на децата. Тя каза още, че заради всичките административни неразбории практически Фондът не може да върши своята дейност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5441 |18.09.2013 Харалан Александров: Това е правителството с най-лош пиар . 29| 6029 |11.09.2013 Х. Александров: Вратата на Реформаторския блок за ГЕРБ е затворена, но може да се открехне . 25| 7628 |17.06.2013 Павел Чернев: Ще спрем хиените на Волен Сидеров . 0| 6144 |03.05.2013 Добрината воскресе в Казанлък и Павел баня

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads