Реклама / Ads
30| 4891 |17.02.2016 НОВИНИ

Павлова: Има опит за разклащане на кабинета

.
Лиляна Павлова
Ясна визия и политика е там, където има обществени поръчки от държавния бюджет, да си гарантираме, че те не са за определени лица, кръгове и фирми, а трябва да търсим и най-добрата ефективност в инвестициите, заяви по БТВ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
 
Това, което премиерът каза, беше след нарочна среща, на която обсъждахме всички тези въпроси. Процедурата за АМ Хемус е законосъобразна, но няма еврофинансиране за изграждането й, затова можем да изчистим всякакъв нюанс на съмнение, каза тя.

Премиерът не е технократ, не е длъжен да познава всички детайли. Прекратяването на обществената поръчка е базирана на изисквания в самата поръчка. Законът дава възможност да я прекратим, да я изчистим от допълнителните европейски изисквания и да я обявим отново, обясни Павлова.

Прекратяване на поръчката с европейските изисквания, нека приключи обжалването и после ще можем да обявим търга. Предложих преоценка на проекта заради финансирането с бюджетни средства, можем да опитаме да мислим спрямо скромния бюджет, с който разполагаме. Ще направим няколко варианта - дали да процедираме в този мащаб или да е по-скромен. Категорично искаме да изградим целия участък, но е важно да се разпредели на лотове, да се преосмислят инженерните решения, защото това не е равно място, а скалиста местност, разясни Павлова.

Приходите в бюджета са в доста по-голям размер от минали години, аргументира се тя. В рамките на бюджета можем да започнем поетапното строителство, нататък ще преценим до каква степен ще разчитаме на заем. Световна банка вече е заявила готовност, но това е заем и трябва да преценим баланса. Ако искаме да има икономика, трябва да има път, добави тя.

Усеща се опит за разклащане на кабинета, за игра на нерви, за нагнетяване на обществено напрежение. Традиционно през тези месеци хората сме по-чувствителни и се твърди, че това е подходящо време за дестабилизация. Мерките на правителството за борба с контрабандата са сериозни, това сигурно не се харесва на някого, предположи Павлова. На България повече от всякога й трябва стабилно правителство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 4754 |17.02.2016 Опит за покушение срещу депутата Мартин Димитров? . 25| 4413 |16.02.2016 Павлова: Няма европари за Хемус, ще даваме от бюджета . 31| 6961 |12.02.2016 Минчев: ДПС беше руско-турска съсобственост, сега има опити за промяна . 2| 4375 |09.02.2016 Маскирани с нож опитаха да откраднат пенсиите на с. Анево

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads