Реклама / Ads
0| 7771 |07.09.2010 НОВИНИ

Пазим ред за книжка в КАТ през интернет

.
Сами ще определяме часа, в който да си вземем документите.
 

Километричните опашки за шофьорски книжки пред КАТ ще могат да бъдат избегнати след седмица. Това ще стане възможно с нова система, която ще позволява на водачите сами да определят кога да си получат документа, съобщи пред „Монитор” председателят на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи Владимир Тодоров. Запазването на ред ще става на сайта www.i-kat.org, като шофьорите ще трябва само да се регистрират и да си напишат ЕГН-то. Системата ще бъде официално представена днес, но първата седмица ще работи само експериментално, за да се изчистят евентуални грешки, потвърдиха от КАТ.

Получаване на шофьорските книжки ще става най-рано 5 дни след заявяването им през интернет.
„Ако днес е 6 септември, вие реално ще можете да си запазите час за вземане на документа за 12 септември”, обясни вчера Тодоров. В столичния КАТ ще бъде отворено едно гише, което ще е само за връчване на книжки със запазен час. Очаква се времето за обслужване на гражданите също да спадне до 2-3 минути. „Сега се бавихме повече, защото, като дойде шофьорът, ние му искаме данните, след което започваме да му търсим документа и може да се забавим и 10 минути. Със запазването на ред през сайта водачът вече ще си е въвел необходимите данни и ние само ще му връчим книжката”, коментираха от КАТ.

В момента пред пункта в столичния квартал „Дървеница” за нови книжки се редят по 600 души на ден
. Още от 5,30 часа сутринта идват първите водачи на опашката, а заради големия наплив КАТ работи с удължено работно време от 6 до 19 часа.

Предвижда се следващата стъпка в разработването на портала да бъде запазване на час и дата и за вземане и на наказателните постановления.
В момента на сайта шофьорите от София могат да проверят дали са им готови наказателните постановления, какъв размер на наложената им глоба и колко контролни точки ще им бъдат отнети. Освен справките за актовете на www.i-kat.org може да се види и точният брой от чакащи във всеки един момент от деня в КАТ. По този начин шофьорите могат да разберат кога идва техният ред. Ако опашката е дълга, водачът може да мине да си изтегли само билетче за ред и да отиде на работа. „Така, ако имате друга работа, може да си я вършите и през интернет да следите кога трябва да дойдете отново”, коментираха от Пътна полиция. (Монитор)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5536 |19.07.2010 2000 лв. глоба, но не отнемат книжка . 0| 5897 |05.06.2010 Днес е международен ден, в който пазим чистота . 26| 5160 |23.04.2010 Четем по 0,5 книжка на година, превръщаме се в полуидиоти . 22| 5065 |16.04.2010 Бойко Борисов: Пазим валутния борд и стабилната икономика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads