Реклама / Ads
49| 5699 |06.02.2011 НОВИНИ

Н. Пехливанов: Параноята на СДС се засилва

.
Николай Пехливанов
Постоянните критики на СДС крият политически желания да управляват пътната агенция и парите й. Това не е в интерес на обществото и ще ни дискредитира пред ЕС.
 

Препроектирането на магистрала Люлин е направено така, че да обслужи изпълнителите, а не възложителите. Препроектирането е извършено от правителството на ГЕРБ, каза Борис Марков от СДС в ефира на БНР. За магистрала Люлин има преподписан и анекс, който променя финансирането. При магистрала Тракия също има препроектиране, но е в разрез с подписания договор.

АПИ няма ресурс да ръководи такива проекти, от такъв мащаб. Поискахме оставката на Божидар Йотов. Управляващите трябва да подберат специалисти, които ще са готови за работа по такива големи проекти, категоричен беше Марков и продължи: Ние искаме законите да се спазват в държавата. Магистралите ще са такива, каквито ни ги построят, а не такива, каквито ни ги обещават.

Николай Пехливанов от Атака, който също присъстваше на разговора в студиото, каза, че постоянните критики на СДС крият политически желания да управляват пътната агенция и парите й. От Синята коалиция обявиха, че АПИ е раздавала пари. Поискаха оставката на Б. Йотов, но впоследствие се оказа, че парите не са такива, каквито бяха обявени, каза той.Параноята на СДС за нещо нередно, за нещо незаконно се засилва и те непрекъснато искат оставката на ръководството на АПИ, обобщи Пехливанов. Това не е в интерес на обществото и ще ни дискредитира пред ЕС. Те искат да извлекат политически дивиденти, катигоричен беше той.

Партиите в опозиция се стремят да дестабилизират правителството, констатира той. Анализите, които направихме на поръчките показаха, че фирми, близки до В. Божков, са печелили конкурси в пъти по-малко, отколкото са печелили от предното правителство, добави той.

Попитан за предстоящите президентски избори Б. Марков посочи, че има разлика между партиите, които просто се опитват да вземат гласовете на хората, а СДС ще ги привлече. Могат само принципи да ни обединят, заяви той. 



Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5389 |06.02.2011 Готвят блокада на границата с България . 4| 4977 |06.02.2011 Б. Нанев: Бяхме длъжни да опазим здравето на хората . 30| 5887 |06.02.2011 Политическите вицове имат светлинна скорост . 17| 17721 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads