Реклама / Ads
1| 5551 |04.02.2010 НОВИНИ

Р. Пенева: Славка не познаваше убийцата си

.
Последният sms от Славка дошъл броени часове преди убийството и се видял леко странен на приятелката, която го получила. Чували се почти всеки ден.
 

Съпругът  ми Камен Пенев беше съотборник и приятел на Илия Павлов, който ме запозна със съпруга ми
, т.е. семейството ми е близко със семейството на Павлов, разказа по НТВ Росица Пенева. Тя познавала покойната Славка от 30 години. Камен Пенев работел в "Мултигруп", занимавал се с охраната и пътувал много, но след смъртта на Павлов се оттеглил и направил свой малък бизнес извън София.

Не мога да си представя как е станало всичко това, добави Пенева. Славка Найденова от много години живеела в САЩ, обичала да пътува много, била изцяло встрани от бизнеса на семейството си. Фин и премерен човек била Славка, дипломатичен и ориентиран към духовното и към религиите.

Росица Пенева била в САЩ доскоро и прекарала времето плътно със Славка, на която гостувала. На нея й било много трудно да се оправя с финансите си; получавала трудно парите, оставени й от брат й, живеела изключително скромно, постоянно слизала до нулата в чековата си книжка. Цивилизован бил разводът с първия й съпруг, нещата с него не вървели; той не бил много активен. Рускинята Наталия Уилсън, на 47 г., се появила от миналото лято, но Славка не се била виждала с нея, била съсредоточена в новия си брак. Хора, работещи за Дарина Павлова, или от нейното обкръжение, се познавали с въпросната рускиня, добави още Пенева, на която Славка Найденова разказала това. Не сме я търсили, не сме звъняли на Дарина, това е тема-табу за мен, добави Пенева.

На 1 февруари около 6 часа българско време говорих със Славка по скайп, а после си пращахме sms-и заради копия на документи, необходими на емигрантските служби, разказа още приятелката. "Ще ти се обадя, когато мога", пишело в последния sms, който се видял странен на Пенева, защото двете така или иначе разговаряли постоянно.

Frognews.bg напомня, че според източници от полицията във Вирджиния Наталия Уилсън вероятно е имала съучастници, защото сама едва ли е могла да се измъкне след престъплението. Полицията издирва свидетели или познати. Обявена е и награда от $1000 за информатора, който може да остане анонимен. Полицията съобщава, че жертвите са убити чрез намушкване, но мотива за убийството няма да се оповестява до пълното разкриване на случая, в който са ангажирани различни екипи, включително и от ФБР.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5188 |03.02.2010 Районът на взрива край Горни Лом остава отцепен . 9| 4994 |03.02.2010 Сидеров: Не са ме арестували, някой прави сензации . 17| 17699 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди! . 12| 7667 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads