Реклама / Ads

2| 7173 |16.09.2015 НОВИНИ

"Пени маркет" си тръгва от България

.
Магазини "Пени маркет"
REWE Group, собственикът на дискаунт магазините "Пени маркет", обяви, че до края на октомври ще затвори всичките си 49 магазина в България.
Тя обаче ще продължи дейността си в Австрия, Италия, Румъния, Чехия и Унгария, където също има магазини. REWE Group е собственик и на веригата "Била", върху която смята да се концентрира у нас.

Част от филиалите на "Пени", както и логистичният ѝ център в Столник ще преминат към "Била", която в момента има 92 магазина в страната.

"Всички задължения към доставчици, бизнес партньори и служители ще бъдат изпълнени. Доколкото е възможно, на служителите на "Пени" ще бъде предложено работно място в "Била". Останалите служители ще получат обезщетения, които надхвърлят определените в закона суми. Схемата на компенсациите е обсъдена и одобрена и от европейския представител на служителите в REWE Group", пише в прессъобщението.

REWE International е пазарен лидер в Австрия в сектора на търговията на дребно с козметични и хранителни продукти и е един от най-големите работодатели в страната. В Австрия и в други страни броят на служителите на REWE International възлиза на 76 200, наети в около 3600 магазина. През 2014 г. общият оборот на компанията нарасна на 13,02 млрд. евро.

Компанията е част от немската REWE Груп, един от европейските лидери в търговията и туризма. В момента за REWE Груп работят 330 000 служители в около 15 000 магазина в 12 европейски страни, осигурявайки оборот от около 51,1 млрд. евро.

От своята централа във Винер Нойдорф, Австрия, REWE International управлява търговските фирми "Била", MERKUR, "Пени", BIPA и ADEG в Австрия, както и много собствени марки. Компанията е активна и в туристическия бранш чрез "Била" Reisen, JAHN REISEN, MERKUR Ihr Urlaub и "Пени" Reisen. В същото време REWE International развива успешен бизнес и в сегмента на супермаркетите в седем страни от Централна и Източна Европа: България, Хърватия, Чехия, Румъния, Русия, Словакия и Украйна.

"Била" България е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 10| 4910 |09.09.2015 М. Ташева: Самовлюбената шафрантия Кадиев тръгва към ДПС . 46| 7296 |10.08.2015 Б. Димитров: Възстановим ли Голямата Базилика, България тръгва напред . 3| 8272 |01.08.2015 БСП тръгва на традиционния си събор на Бузлуджа . 0| 7789 |07.07.2015 Арестуваха шефа на "Техномаркет" за данъчни престъпления

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ