Реклама / Ads
27| 5414 |19.05.2014 НОВИНИ

Р. Петков допуска да последват и арести до изборите

.
Румен Петков Източник: Булфото
Тези, които инвестират в купуване на гласове, ще си избият парите от трафик на наркотици и контрабандни стоки.
 

Това заяви Румен Петков пред Нова телевизия. Той бе категоричен, че АБВ не участва в купуването и продаването на гласове, въпреки че бе привикан на разпит в СДВР именно заради преписка за купуване на гласове.

„Три са целите на това обвинение. Първата е да влезнем с АБВ в обяснителен режим. Втората е оклеветяване, защото става дума за институционален абсурд. И третата е да се префокусира общественото внимание", коментира Петков.

Той настоя преписката да бъде разсекретена. „Прокуратурата обявява пред мен, че е засекретена, а в същото време обявява публично, че става въпрос за купуване на гласове. Нека да каже дали е на базата на анонимен донос, дали е оперативно придобита информация, или е на базата на донос на секретен сътрудник", коментира Петков.

„Ако главният прокурор иска да покаже, че прокуратурата е независима институция, трябва да покаже, че няма да се държи като джобно ножче на Делян Пеевски. Тя би трябвало да е независима институция", допълни бившият вътрешен министър.

„Очевидно на Пеевски не му харесва това, което обявявам за произхода и икономическата коалиция между БСП, ГЕРБ и ДПС. Не му харесва, че се обръщам към избирателите със стремежа да им обясня, че като си продават гласовете стават заложници", коаза още Румен Петков.

Той определи твърденията за купуване на гласове като абсурдни, като според него някой „услужливо е повикал медиите". Румен Петков очаква всичко в периода до изборите, включително и арести, защото натискът „придобива брутални размери". Това е политически натиск върху прокуратурата, която за съжаление се поддава. Ако не беше така, нямаше да засекрети преписката, на мнение е Румен Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5608 |18.05.2014 Ия Петкова: Трябва да направим политиката прозрачна и хората да видят солидарна и справедлива Европа . 17| 4819 |18.05.2014 Румен Петков на разпит за купуване на гласове . 27| 6488 |14.05.2014 Р.Петков: Орешарски, варненски шеф краде тръби! . 4| 5379 |28.04.2014 Махат временно Пенгезов и Петков от длъжностите им

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads